|

Bakan Avlu dizisine konuk oyuncu oldu

Sezon finaliyle gündeme damga vuran Avlu dizisindeki o ismi kimse tanımadı. 19 ve 20. dönemde Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevi üstlenen Yüksek Yalova, dizide avukat rolünü canlandırdı.

Yeni Şafak
11:56 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:09 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Avlu dizisi Star Tv'de ekrana geliyor.
Avlu dizisi Star Tv'de ekrana geliyor.

19 ve 20'nci dönemlerde Anavatan Partisi'nden Aydın milletvekili seçilen ve bir dönem Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulunan Yüksel Yalova, aktif siyasetin ardından akademisyen oldu. Yüksel Yalova'yı, bir hafta önce Yüksel Aksu'nun yönetmenliğini yaptığı 'Avlu' dizisinde avukat rolünde görenler şaşırdı.

Mesleği avukatlığı da sürdüren Yalova, dizi izlemediğini, ancak yakın arkadaşı yönetmen Yüksel Aksu'nun "Sen de avukatsın. Dizide avukat rolü var. Bunu sen oyna" deyince kabul ettiğini anlattı. Yalova, "Gelecek yıl bu dizi devam edecek, ama benim rolüm devam edecek mi bilmiyorum" dedi.


Tiyatro oyununda da oynayacak

Tiyatro eğitimi alan Yüksel Yalova, Ivan Sergeyeviç Turgenyev'in 'Babalar ve Oğullar' romanından uyarlanan tiyatro oyununda Nikolay Petroviç karakterini oynayacak. Yalova, gelecek sezon da Anton Çehov'un 'Kuğunun Şarkısı' adlı tiyatro oyununun yönetmenliğini yapacak, 'Marilyn Monroe'nun Kısa ve Mutsuz Hayatı' adlı kitabı tiyatro sahnesine uyarlayarak, orada da yönetmen koltuğuna oturacak.

#Avlu
#Star tv
#dizi
#televizyon
#yüksel yalova
6 yıl önce