|

Bakan Ersoy: Peribacalarında kaçak yapılara müsaade etmeyeceğiz

Nevşehir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, peribacalarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'daki kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, "Kapadokya turizm açısından bizim gözbebeğimiz. Kaçak yapılaşmayı yapanlar, yanlarına kar kalacaklarını sanmasınlar" dedi.

Yeni Şafak
12:05 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:17 - 3/11/2018 Cumartesi
DHA
 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önemli açıklamalarda bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önemli açıklamalarda bulundu.

Nevşehir'e bir dizi incelemelerde bulunmak üzere gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Vali İlhami Aktaş ve Belediye Başkanı Atilla Seçen'i makamlarında ziyaret etti. Peribacaları arasında kaçak yapılaşmaya yönelik soru üzerine Bakan Ersoy, şunları söyledi:

"İmar Barışı iyi niyetli bir girişim ve belli bir süreyi kapsıyor. Devletten önce, bölgede yaşayanların sahip çıkması gerekiyor. Kuralla uymayanlar nelerle karışılacaklarını görecekler. Kapadokya turizm açısından bizim gözbebeğimiz. Değerini, kıymetini de biliyoruz. Daha iyi yerlere nasıl getiririz diye kafa yoruyoruz. Kaçak yapılaşmayı yapanlar, yanlarına kar kalacaklarını sanmasınlar. Uygulamayı da hep beraber göreceğiz. Artık konuşma değil eylem yapma vakti."




#Bakan Ersoy
#İmar Barışı
#Peribacaları
5 yıl önce