|

Bakan Ersoy: Promosyon eşitliği bozuyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bilet hasılatı konusunda yaşanan anlaşmazlığa yönelik açıklama yaptı. Ersoy, "Promosyonla bilet fiyatını aşağı çekerseniz hasılatta eşitliği bozmuş olursunuz. Bizim önerdiğimiz şekilde yasa geçerse sinemada bilet tartışması kalmaz" dedi. Bakan Ersoy, daha önce de tüm sinema salonlarında geçerli olacak bir yazılımın sorunu çözeceğini ifade etmişti.

Yeni Şafak
12:01 - 8/01/2019 Salı
Güncelleme: 12:27 - 8/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bilet hasılatı konusunda şeffaflığı sağlamak için bütün sinema salonlarında geçerli olacak bir yazılımın mecbur tutulacağını geçtiğimiz günlerde söylemişti.

Yeni bir açıklama yapan Bakan Ersoy, "Promosyonla bilet fiyatını aşağı çekerseniz hasılatta eşitliği bozmuş olursunuz. Bizim önerdiğimiz şekilde yasa geçerse sinemada bilet tartışması kalmaz" dedi.

İleri tarihli filmleri öne çekiyorlar

Başta BKM, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz ve Mahsun Kırmızıgül olmak üzere birçok yapımcıyla sinema salonu zinciri Mars Cinema Group arasında bilet payları konusunda anlaşmazlık yaşanıyor. BKM'nin 'Organize İşler-Sazan Sarmalı'nın 1 Ocak'taki gösterimini ertelemesiyle ortaya çıktı. Yapımcılarla anlaşma yoluna girmek için henüz bir adım atmayan Mars Cinema Group, salonlardaki boşluğu doldurmak için gösterimleri ileri tarihli olan filmleri öne çekmeye başladı.



#bilet
#sinema
5 yıl önce