|

Balkanlar'da ortak miras

Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) 'Balkanlar'da Ortak Miras'' konulu canlı yayın programının Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat'ı ağırladı. YouTube kanalında canlı yayınlan programın moderatörlüğünü de Prof. Dr. Zekeriya Kurşun yaptı.

15:54 - 26/05/2020 Salı
Güncelleme: 19:09 - 26/05/2020 Salı
Yeni Şafak
Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Başkanı Saih Murat
Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Başkanı Saih Murat

Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, FSM Üniversitesi Edebiyat Fakütesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun moderatörlüğünde gerçekleşecek olan 'Balkanlar'da Ortak Miras' yayına konuk oldu.


Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi, YouTube kanalında canlı yayınlacak olan program 16.00'da başladı.


"Rumeli'nin mayası kadınlardır"

Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi Başkanı Salih Murat, "Rumeli'nin mayası kadınlardır" diyerek Balkanlar'da yürütülmekte olan geleneklerin anneler sayesinde günümüze kadar geldiğine dikkat çekti.




Avrupa'yı anlamak için Balkanları'ı anlamak lazım

Balkanlar'a çok incelikle yaklaşmak gerektiğini savunan Murat, "Avrupa'nın ortasındayız. Türkiye'de Avrupa'yı anlamak için Balkanları'ı anlaması lazım. Çünkü iki medeniyet de var bizde. Hem Doğu hem Batı. Tam ortadayız. Daha yumuşak bir kültürüz. Bu iki kültür Tuna Nehri boylarında birleşiyor. Bu yüzden Türkiye için Balkanlar'ın önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

#Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi
#Balkanlar'da Ortak Miras
4 yıl önce