|

Barış tablosu

Avrupa ile Asya'yı birleştiren Boğaz Köprüsü, kardeşlik ve barış görüntülerine sahne oldu. Köprüde oturup çay ve kahve içenler, trafiğe kapalı köprüde hatıra fotoğrafı çekenler, ilginç tablolar oluşturdu

Seda Baştuğ
00:00 - 6/11/2006 Pazartesi
Güncelleme: 22:20 - 5/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Barış tablosu
Barış tablosu

28. Kıtalararası Avrasya Maratonu organizasyonu ve organizasyon içinde yer alan Halk Koşusu yapıldı. Maratona 399'u erkek, toplam 445 atlet katıldı. Halk Koşusu'na katılanlar özellikle Boğaziçi Köprüsü üzerinde ilginç görüntüler oluşturdular. Köprüde oturup, yanlarında getirdikleri çay ve kahveyi içenler, ayrıca trafiğe kapalı köprüde hatıra fotoğrafı çekenler, ilginç kıyafetlerle yarışa katılanlar dikkat çekti. Kafasında top sektiren, ellerinde Türk bayrakları taşıyan, tuttukları takımın formalarını giyen, şarkılar ve türküler söyleyerek koşan katılımcılar, Halk Koşusu'na renk kattı.

"Sigarasız Bir Dünya İçin Koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonda, bazı katılımcılar da ellerinde sigara karşıtı pankartlar taşıdı. Sigarayla Savaşanlar Derneği üyeleri de Halk Koşusu'na katılırken, koşunun startını veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ellerinde üstünde çarpı işareti bulunan sigara maketi taşıdı. Ayrıca, Türk Kardiyoloji Derneği üyeleri de 28. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun Halk Koşusu bölümünde yer aldılar.

Maratona bu yıl teknolojiden de yararlanılarak, Türkiye'de ilk kez çip sistemi kullanıldı. Maratona katılan atletlerin ayakkabılarına takılan çiplerle startta, finişte ve belli noktalarda sporcuların dereceleri ölçüldü. Organizasyonu yerli ve yabancı 150'ye yakın medya mensubu izledi.

BAYANLARIN BİRİNCİSİ DEĞİŞMEDİ

Bayanlarda ise geçen yılın şampiyonu Rus Madina Biktagirova, bu yıl da ilk sırayı, parkur rekoru kırarak aldı. Biktagirova 2. 28. 21 ile birinci olurken, geçen yılki 2. 34. 25'lik derecesini geride bıraktı. Bayanlarda ikinciliği 2. 29. 22 ile Rus Liliya Yadzhak, üçüncülüğü de 2. 30. 07 ile Rus Natalya Volgina elde etti. Maratonda Türk sporcular içinde birincilikleri bayanlarda Mehtap Doğan, erkeklerde de Bekir Karayel kazandı. Bedensel engeliler kategorisinde birinciliği Ömer Cantay elde etti. Yarışta Ramazan Çuğlan ikinci, Birol Kamer de üçüncü oldu.


Sigarasız bir dünya

Halk koşusu, bu yıl "Sigarasiz Bir Dünya İçin Koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirildi. Organizasyonda, bazı katılımcılar da ellerinde sigara karşıtı pankartlar taşıdı. Sigarayla Savaşanlar Derneği üyeleri de Halk Koşusu'na katılırken, koşunun startını veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ellerinde üstünde çarpı işareti bulunan sigara maketi taşıdı.



Litvanyalı kazandı

28. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu Litvanyalı atlet Mindaugas Pukstas, 2. 12. 52'lik derecesiyle kazandı. Litvanyalı atlet bu sonuçla, 1997 yılında 2. 13. 37 ile Etiyopyalı atlet Taye Moges'e ait olan parkur rekorunu kırarken, 1985'te 2. 12. 50'lik derecesiyle Avrasya Maratonu tarihinin en iyi derecesine sahip Mehmet Terzi'nin rekorunu ise kılpayı kaçırmış oldu


Dereceye girenlere 572 bin dolar ödül

Avrasya Maratonu'nda toplam 572 bin dolar para ödülü dağıtıldı. Maratonda genel klasmanda dereceye giren erkeklerde ilk 25, bayanlarda ilk 15 kişiye para ödülü verildi. Erkeklerde ve bayanlarda birinciler 35 bin, ikinciler 15 bin, üçüncüler 10 bin, dördüncüler 6 bin, beşinciler 5 bin dolar kazandı. 15 Kilometre Koşu'da ise erkek ve bayanlarda birinciler 2 bin, ikinciler bin 200, üçüncüler 900 dolar para ödülü aldı. Bedensel Engelliler de (tekerlekli sandalye) ise birinciler 3 bin, ikinciler 2 bin, üçüncüler bin dolar kazandı. Maraton ve 15 Kilometre Koşu'da Türk sporcular arasında yapılan sıralamada dereceye girenlere de ayrı para ödülü verildi.




18 yıl önce