|

Başakşehir’de sahne genç yıldızların

Gençlik Oyunları kapsamında Başakşehir Tiyatro Akademisi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Tiyatro Festivali, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir finalle sona erdi. Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu, “Başakşehir’in mutluluğun, kültürün ve sanatın başkenti olduğunu tescilledi” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 20/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:05 - 20/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Tiyatro Festivali boyunca ilçe genelindeki 16 lisenin tiyatro grupları toplamda 18 oyunla jürinin karşısına çıktı.
Tiyatro Festivali boyunca ilçe genelindeki 16 lisenin tiyatro grupları toplamda 18 oyunla jürinin karşısına çıktı.

Başakşehir Tiyatro Akademisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Gençlik Oyunları kapsamında gerçekleştirilen Tiyatro Festivali, muhteşem bir finalle sona erdi. Festivalde, Öğrenciden Armağan Lisesi’nin sahnelediği “Okulun İlk Günü” isimli oyun Onur Ödülü'ne layık görüldü.


Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) düzenlenen programa; Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcısı Tayyip Tanrıkulu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz, Gençlik ve Spor İşleri Müdürü Selim Çelebi, Tiyatro Akademisi Genel Koordinatörü İlknur Demir, TÜGVA İlçe Temsilcisi Barışcan Kısacık, festivalin jüri üyeleri olan duayen tiyatro sanatçıları Prof. Dr. Çetin Sarıkartal, Yılmaz Gruda, Cengiz Küçükayvaz, Ferdi Akarnur, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

FİNAL GÜNÜNDE 4 GRUP SAHNE ALDI

Tiyatro Festivali boyunca ilçe genelindeki 16 lisenin tiyatro grupları toplamda 18 oyunla jürinin karşısına çıktı. İki gün süren festivalin sonunda finale kalan dört oyun ünlü tiyatro sanatçılarından oluşan jürisinin karşısına çıktı. Programda finale kalan oyunlardan TOKİ Kayaşehir Anadolu Lisesi’nin “Bir Evlenme”, Miktat Ağaoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Japon Kuklası” , Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi’nin “Rosencrantz, Guıldenstern, Hamlet vd. Öldüler” ve Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’nin “Okulun İlk Günü” isimli oyunları seyirciyle buluştu.


‘OKULUN İLK GÜNÜ’ ÖDÜL ALDI

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’nin “Okulun İlk Günü” isimli oyunu Onur Ödülü'ne layık görüldü. Oyunun yönetmeni Yezdan Kayacan ve jüri üyeleri Şamlar Tabiat Parkı’na kendileri adına dikilen fidanların sertifikalarını Başkan Kartoğlu’nun elinden aldı.

Final programında ayrıca Başakşehir Tiyatro Akademisi öğrencilerinin hazırladığı “Somalos” isimli oyunun özel gösterimi büyük alkış topladı.

SANATA DESTEK SÜRECEK


Konuklara hitap eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, çok mutlu, heyecanlı ve gururlu olduğunu belirterek, “Bugün burada 1,5-2 yıl önce başlatılan çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Okullarınıza geldiğimde hep Başakşehir mutluluğun, kültürün ve sanatın başkenti diyorum ya, işte şu an bunun gerçekleştiğini tescilledik” diye konuştu.

Tüm liselere tiyatro salonları yaptıklarını ifade eden Kartoğlu, şöyle devam etti: “Tiyatro Akademimizden okullara gönderdiğimiz tiyatro eğitmenleri ile sizlerin sanatla buluşmanızı sağlıyoruz. Ben bir ağabeyiniz ve Başkan’ınız olarak sizlere her konuda maddi-manevi destek vermeye devam edeceğim. Kültür- sanata desteğimiz sürecek. Bugün burada izlediğimiz birbirinden güzel oyunları inşallah tüm ülke genelinde hatta dünya çapında da izleriz.”

  • ‘FESTİVAL GURUR VERİCİ’
  • Gençlik Oyunları kapsamında yer alan Tiyatro Festivali’ni değerlendiren jüri üyelerinden duayen tiyatro sanatçısı Yılmaz Gruda, gençlerin performanslarının akıl almaz derecede iyi olduğunu dile getirdi. Tiyatro Festivali’ni son derece gurur verici olarak nitelendiren usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz ise “Sadece öğrenciler açısında değil, böylesine genç beyinlerin yine genç yönetmenler tarafından çeşitli tekniklerle sahneye yansıtılması deneysel çalışmalar açısından da çok yararlı” değerlendirmesinde bulundu. Jüri üyelerinden Prof. Dr. Çetin Sarıkartal da, “Tiyatro Festivali düzenleyen Başakşehir Belediyesi’ni Başkan Kartoğlu’nu tebrik etti. Başakşehir Müzik Akademisi öğrencilerinin mini konseri ve pantomim gösterisiyle renklenen program hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.
#Bahçeşehir
#Başakşehir Tiyatro Akademisi
#Yasin Kartoğlu
#Yılmaz Gruda
5 yıl önce