|

Baska Dilde Aşk kazandı

Yönetmen İlksen Başarır'ın Başka Dilde Aşk filmi Güney Kıbrıs'ta düzenlenen film festivalinde 4 ayrı dalda ödül alarak büyük bir başarıyı yakaladı.

Aa
00:00 - 20/10/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:04 - 20/10/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Baska Dilde Aşk kazandı
Baska Dilde Aşk kazandı

Pek çok uluslararası festivalden ödülle ayrılan 'Başka Dilde Aşk' adlı film, Güney Kıbrıs'ta düzenlenen Kıbrıs Uluslararası Film Festivali'nde 4 dalda ödül aldı. İlksen Başarır'ın yönettiği, Mert Fırat ve Saadet Işıl Aksoy'un başrolde olduğu 'Başka Dilde Aşk' filmi, Türk sinema tarihinde bir ilke imza atarak Güney Kıbrıs'ta düzenlenen film festivaline katıldı ve yarıştığı 6 kategoriden 4'ünde ödül kazandı. 'Başka Dilde Aşk', Larnaka'da bu akşam düzenlenen ödül töreninde 'en iyi aktör', 'en iyi aktris', 'en iyi müzik', 'en iyi yönetmen', 'en iyi senaryo' ve 'en iyi film' dallarında yarıştı, 'en iyi aktör', 'en iyi senaryo', 'en iyi yönetmen' ve 'en iyi film' ödüllerine layık görüldü. Filmin dünya temsilciliğini üstlenen İzzet Pinto, festivalde 4 ödül almayı hiç beklemediklerini ifade etti. Organizasyonun en önemli ödülü olan ve 'en iyi film'e verilen 'Altın Afrodit' ödülünü aldıklarını kaydeden Pinto, 'Gecede en fazla ödül alan bizdik' dedi.

HİÇ BEKLEMİYORDUK

Gecede jüriye politikayla sanatı karıştırmadıkları için teşekkür ettiğini söyleyen Pinto, 'Birçok ödül aldık ama bu en önemli ödül. Güney Kıbrıs'ta yarışıyor olmak ve Güney Kıbrıs'tan bu ödülü almak çok farklı, başka bir katagoriyle kıyaslanamaz' ifadesini kullandı. Pinto, 'Çok özel bir geceydi, hiç beklemiyorduk. Çünkü aday olmak bile büyük bir olayken 4 ödülle geceden ayrıldık, çok mutlu olduk' diye konuştu. 2009 yapımı 'Başka Dilde Aşk' filmi bugüne kadar 15'ten fazla ödülün sahibi oldu.


14 yıl önce