|

Başkentte kültür sanat

Devlet Tiyatroları, kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim"i, 21 Şubat'ta sahneye taşıyacak. Ankara Kitap Fuarı, 20 Şubat'ta kapılarını 9'uncu kez açacak. ATO Congresium'daki fuar, 1 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yeni Şafak
12:19 - 19/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:23 - 19/02/2015 Perşembe
AA
Nuri Bilge Ceylan'ın, 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, 26 Mart'a kadar gezilebilecek. 


DT 18, Devlet Opera ve Balesi (DOB) ise 3 eser 1 konserle seyirciyi selamlayacak. 


Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:


Tiyatro 


75. Yıl Sahnesi:


Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", bugün, 21 ve 25 Şubat'ta izlenebilecek.


Akün Sahnesi:


Recep Bilginer'in yazdığı, Zafer Kayaokay'ın yönettiği "Sarı Naciye", 24-25 Şubat'ta perde açacak. Törelere rağmen hayalleri olan gençleri, göç üzerinden anlatan oyunda Feray Darıcı, Caner Kadir Gezener, Ahmet Erkut, Kadri Özcan, Deniz Gökçe Kayhan ve Pelin Dikmenoğlu rol alıyor. 


Altındağ Tiyatrosu:


Necati Cumalı'nın kaleminden Volkan Benli'nin sahneye taşıdığı "Nalınlar", hafta boyunca seyredilebilecek.


Sıradan insanların hayallerini gerçekleştirmek için kalkıştıkları soygunun trajikomik öyküsünü yansıtan "Kuaförde Bir Gün", 24-25 Şubat'ta izlenebilecek.


6-12 yaş çocuklar için de "Miyhavlar Tiyatrosu", bugün ve 24 Şubat'ta izlenebilecek.


Büyük Tiyatro:


"Hedda Gabler", 22 Şubat'ta sahne alacak. Henrik İbsen'in kaleminden Mustafa Kurt'un rejisiyle hazırlanan oyun, bir kadının babası, eşi ve toplumun değerleri arasında kendini gerçekleştirme çabasını yansıtıyor. Oyunda Olcay Kavuzlu ve Murat Çidamlı rol alıyor.


Cüneyt Gökçer Sahnesi:


"Teneke", bütün hafta izlenebilecek. Yaşar Kemal'in kaleminden Gürol Tombul'un yönetimiyle sahneye taşınan eser, Çukurova'da çeltik işçilerinin ekmeklerini kazanırken yakalandıkları sıtmayla savaşlarını ve kasabaya gelen yeni kaymakamın çeltik ağalarına karşı mücadelesini konu alıyor.


Dünyaca tanınan İngiliz yazar William Shakespeare'in en güçlü eserlerinden "Macbeth", 24-25 Şubat'ta görülebilecek. 


Küçük Tiyatro:


"Ramiz ile Jülide", hafta boyunca sanatseverlerin karşısına çıkacak. Necati Cumalı'nın kaleminden Volkan Benli'nin sahneye taşıdığı "Nalınlar", hafta boyunca seyredilebilecek.


"Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye", Savaş Dinçel'in kaleminden Murat Çidamlı'nın yönetimiyle 24-25 Şubat'ta temsil verecek. Erdinç Doğan'ın rol aldığı tek kişilik oyunda, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçki sunuluyor. 


Oda Tiyatrosu:


"Hüzzam", bugün, yarın ve 21 Şubat'ta görülebilecek. 12 Eylül'ün dramını bugünkü hayatlarında da yaşayan iki kadının hikayesini anlatan "Nehir", 24-25 Şubat'ta temsil verecek. 


Stüdyo Sahne:


Mutasavvıf Yunus Emre'nin felsefesi ve eserlerinden oluşturulan "Bizim Yunus", yarın ve 21 Şubat'ta izlenebilecek.


Kadın sorunlarının konu edildiği "İyiyim", 21 Şubat'ta sahnelenecek. Hüseyin Alp Tahmaz'ın yazdığı, Volkan Özgömeç'in yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımı Seyhan Kırca, ışık düzeni Osman Uzgören, müzikleri ise Can Atilla imzası taşıyor. 


Tatbikat Sahnesi:


Sinan Pekinton'un sahneye taşıdığı "Aklımdaki Kadınlar", 24-25 Şubat'ta sanatseverlerin karşısına çıkacak. Bir yazarın hayatına giren kadınlarla yaşadığı çelişkileri yansıtan oyunda, Levent Şenbay, Zeynep Ekin Öner, Ekin Tunçay Turan, Alev Buharalı, Pınar Gün, Dilara Keyf Günüç, Özge Mirzalı, Zeynep Bostancı başlıca rolleri paylaşıyor. 


İrfan Şahinbaş Sahnesi:


DT'nin sosyal sorumluluk projesi olarak seyirciyle buluşturduğu "Nihayet Bitti", 25 Şubat'ta görülebilecek. Murat Çidamlı'nın yönettiği, bedensel engelli Göktuğ Tolga Demiralp'in rol aldığı oyunda, oyunda hayatı boyunca her istediğini elde eden, mutlu, başarılı ve yıldız bir gazeteciyi, başarının zirvesine taşıyan söz cambazlığının, onu nasıl ölümün kıyısına sürüklediği anlatılıyor.


"Bernarda Alba'nın Evi", bugün ve 21 Şubat'ta sahnelenecek.


Şinasi Sahnesi:


Dünya tiyatrosunun önde gelen yazarlarından, August Strindberg'in eseri "Alacaklılar", bugün, yarın, 21-22 Şubat'ta sanatseverleri selamlayacak. Kadın erkek ilişkilerinin, insanların bitmek tükenmek bilmeyen beklentileri ve hırslarının konu edildiği eserde başlıca rolleri Çağrı Turan, Boğaçhan Sözmen ve Volkan Ulusoy paylaşıyor. 


Opera-Bale


Opera Sahnesi: "I Püritani" operası 21 Şubat'ta prömiyer yapacak. Aşk ve gururun hikayesi eser ayrıca 25 Şubat'ta da görülebilecek. 


Modern dans gösterisi "Arda Boyları", 23 Şubat'ta izleyicinin karşısına çıkacak. 


Leyla Gencer Sahnesi:


Teknolojinin gelişmesiyle sokaktan, toplu oyunlardan koparak yalnızlaşan bugünün çocuklarına, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları hatırlatmayı hedefleyen "Çocuk Dünyası" müzikali 22 Şubat'ta minik izleyicilerle buluşacak. 


"Hitit Quintet" konseri 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. 


CSO


Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün ve yarın şef Raoul Grüneis yönetiminde konser verecek. Programda opera sanatçısı Perihan Artan Nayır da orkestraya eşlik edecek. Gecede, Richard Strauss'un "Son dört şarkı" ve "Domestic Senfoni op. 53" eserleri icra edilecek.


BSO


Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), "Askerin Öyküsü" konseriyle 21 Şubat'ta dinleyiciyle buluşacak. Orhun Orhon'un yöneteceği konserde tiyatro sanatçısı Genco Erkal da anlatıcı olarak sahneye çıkacak. 


BSO, 25 Şubat'ta "İhsan Doğramacı Anısına" konser verecek. Santtu-Matias Rouvali'nin şefliğindeki programda C. Nielsen'in "Helios Uvertürü, Op.17", Mozart'ın "Klarnet Konçertosu, La majör, KV.622" ve Holst'un "Gezegenler" eserleri çalınacak. 


CerModern


Nuri Bilge Ceylan'ın 2003'ten bugüne çektiği 49 fotoğraftan oluşan "Panoramik Bakış" sergisi, 26 Mart'a kadar gezilebilecek. 


Anadolu'da farklı coğrafyalardan ve farklı zaman dilimlerinden seçilmiş 100'ün üzerinde objenin fotoğrafı "Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye" sergisi bugün, yarın ve 22 Şubat'ta ziyaret edilebilecek.


JazzExpose konserler dizisi kapsamında 20 Şubat'ta flamenko konseri düzenlenecek. 


"Yaratıcı Yazarlık Atölyesi"nin 8. dönemi 21 Şubat'ta başlayacak. Bu çerçevede katılımcılar yazma serüveni, minimal öyküler, edebiyatta ana temalar, kurgu gibi başlıklarda yazarlarla fikir alışverişinde bulunabilecek. 


Alman yapımı "Yamyamlar Zamanı", 24 Şubat'ta sinemaseverlerle bir araya gelecek. 2014 yapımı olan ve Johannes Naber'in yönettiği eser Türkçe altyazılı sunulacak. 


AKM Kültür Söyleşileri


Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığınca her çarşamba düzenlenen Kültür Söyleşileri'ne yönetmen Derviş Zaim konuk olacak.


Program, Atatürk Kültür Merkezi'nin konferans salonunda, 25 Şubat'ta, saat 16.00'da gerçekleştirilecek.
#ankara
#kültür
#sanat
#tiyatro
9 yıl önce