|

Bayramıngız gutlu bolsun!

Türkoloji Porofesörü Emine Gürsoy Naskali, Türk halklarının birliğini vurgulamak için Türkçenin değişik lehçeleri ile bayram tebriği mesajları hazırladı. Mesajlar internette rekora koşuyor

Emeti Saruhan
00:00 - 30/12/2006 Cumartesi
Güncelleme: 22:39 - 29/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
Bayramıngız gutlu bolsun!
Bayramıngız gutlu bolsun!

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdiresi ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, Yeni Şafak okurlarının bayramını değişik Türkçe lehçeleri ile tebrik etti. Daha önce bir kaç internet sitesine yazdığı mesajlar ile bu kutlamaları ilk başlatanın kendisi olduğunu anlatan Naskali, sonraki bayram bu tebriklerin maille kendisine döndüğünü gördüğünde şaşırdığını söyledi. Amacının Türk halklarının birliğini vurgulamak olduğunun altını çizen Naskali, böyle bir tebrik hazırlamaya, yabancı dillerdeki kutlama mesajlarının bir arada olduğu tebrik maillerini gördüğünde karar verdiğini ifade etti.

Çeşitli lehçelerde bayram mesajları: "Kurban Bayramınız Mübarek olsun" (Türkiye Türkçesi), "Qurban Bayramınız mubarek olsun!" (Azarbeycan Türkçesi), "Kurban Bayromıngız mobarak bolsun!" (Özbekçe), "Gurban bayramıngız gutlu bolsun!" (Türkmence), "Mayramıngız kut bolsun!" (Kırgızca), "Korban Bayramı mubarek bulsin!" (Tatarca), "Aytiniz kutti bolsin!" (Kazakça), "Bayramıngızğa mübarek bolsun" (Uygurca).


17 yıl önce