|

Bediüzzaman ve öğretisi konuşulacak

00:00 - 21/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 12:09 - 21/05/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Bediüzzaman ve öğretisi konuşulacak
Bediüzzaman ve öğretisi konuşulacak

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Milletlerarası Bediüzzaman ve Risale-i Nur Sempozyumu 22 Mayıs tarihinde 'Risale-i Nur'da İslam Erkânı' başlığı altında başlıyor. Bursa'da Merinos Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak sempozyum 09.00'da başlayacak.


Hayrat Vakfı tarafından organize edilen sempozyum 5 oturumdan oluşuyor. Açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılacağı sempozyuma 20'yi aşkın ülkeden katılımcı var. Açılış oturumunu Hayrat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Kurt'un yapacağı sempozyumda protokol konuşmalarının ardından 'İslam Erkânında Ortak Mana: Tevhid' konuşulacak. İkinci oturumda 'Namaz' üçüncü oturumda 'Zekat, Oruç ve Hac' konuşulduktan sonra kapanış yapılacak. Dünyaca ünlü araştırmacı ve öğretim üyelerinin de katılacağı sempozyumda 'Bediüzzaman Hazretleri ve Nur Hizmeti', 'Bediüzzaman Hazretleri'nin Vefatından sonra Nur Hizmeti' gibi konular ele alınacak.


Konuşmacılar arasında Birleşik Arap Emirlikleri İslami İlimler Öğretim Üyesi Dr Yusuf Silu, Halep Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mahmut El- Mısri, Sudan Milli Eğitim Müfredat Komisyonu üyesi Dr. A bdulazim Osman Qamaraddin, Malezya Putra Üniversitesi Modern Diller ve İletişim Fakültesi Eski Öğretim Görevlisi Dr Muhammed Kasım, Nigerri Smebilan Eyaleti ABIM Eski Başkanı Jaafar Muhammed gibi isimler yer alıyor. Sempozyumu 5 bin kişinin takip edeceği belirtiliyor.


13 yıl önce