|

Benim mi Allah'ım aynadaki bu yüz?

Yüksek gerilim hattında yüzünün tamamı yanan 25 yaşındaki Amerikalı genç, 15 saat süren ameliyatla yeni yüzüne kavuştu. Tıp tarihinde ilk kez tam yüz nakli yapılan genç, şimdilik sadece telefonla konuşabiliyor.

00:00 - 23/03/2011 Çarşamba
Güncelleme: 22:29 - 22/03/2011 Salı
Yeni Şafak
Benim mi Allah'ım aynadaki bu yüz?
Benim mi Allah'ım aynadaki bu yüz?
YÜZÜ TAMAMEN YANDI

ABD'de ilk tam yüz nakli yapıldı. Boston kentindeki Brigham and Women Hastanesi'nde yapılan ameliyat 15 saatten fazla sürdü, ameliyata 30 kadar uzman, hemşire ve anestezisyen katıldı. Kasım 2008'de yüksek gerilim hattında çalışırken yüzü tamamen yanan 25 yaşındaki Teksaslı Dallas Wiens, organ ve doku nakliyle yüze kavuştu. Ekibin başındaki Dr. Bohdan Pomahac, geçen hafta yapılan ameliyattan sonra hastanın telefonla konuşabildiğini; ancak görme yetisine henüz kavuşamadığını belirtti.

300 BİN DOLARLIK AMELİYAT

300 bin dolara mal olan ameliyatın masrafı ABD Savunma Bakanlığı tarafından karşılandı. Bu, Boston'da yapılan 2. yüz nakli. İlk yüz nakli, metroya düşen ve yüzü kısmen yanan James Maki'ye 2009'da yapılmıştı. Pomahac, "James Maki'nin durumunun çok iyi olduğunu, Dallas Wiens'in de iyi olacağından umutlu olduklarını" ifade etti. Uzmanlar, “dünyanın ilk tam yüz nakli” olarak geçen yıl Mart'ta Oscar isimli İspanyola Barcelona'da yapılan ameliyatı kabul ediyor.



13 yıl önce