|

Benim oğlum Amerika'yı yönetecek

Obama'nın 9 yaşındayken başkanlık hayali kurduğu, “Büyüyünce başkan olacağım” dediği ortaya çıktı. Anne Ann de çevresine “Oğlum Amerika'nın ilk siyahi başkanı olacak” diyormuş

00:00 - 22/04/2011 Cuma
Güncelleme: 00:21 - 22/04/2011 Cuma
Yeni Şafak
Benim oğlum Amerika'yı yönetecek
Benim oğlum Amerika'yı yönetecek
9'UNDA BAŞLAYAN SEVDA

ABD Devlet Başkanı Hüseyin Barack Obama'nın annesi hakkında yazılan kitap, Obama'nın başkanlık rüyaları hakkında ipuçları veriyor. Janny Scott'un "A Singular Woman" adlı yeni kitabına göre; Obama'nın başkan olma hayali 9 yaşında başlamış. Anne Ann Dunham'ın bilinmeyen hayatını konu alan kitapta; 4 yıl boyunca Endonezyalı Müslüman üvey babasıyla bu ülkede yaşayan Obama'nın, küçük yaşlarda Endonezya'ya başbakan olmak istediği yazıyor. Kitapta en ilginç nokta ise, genç annenin güçlü önsezileri...

ABD'NİN İLK SİYAHİ BAŞKANI

Genç yaşlarda "Barry" lakabını kullanan Obama'nın 52 yaşında ölen annesi Ann, oğlunun çocukluk hayalinin bir gün gerçeğe dönüştüğünü göremedi. Ama önsezileri kuvvetli olan anne, bu potansiyeli fark etmiş ki çevresine, "O ileride Amerika'nın ilk siyahi başkanı olacak" demiş. Ann'in Hawaii'deki arkadaşı Benji Bennington, "Annesi Obama'nın ABD'nin başkanı olabileceğini söylemişti” derken, Cakarta'dan Samardal Manan da Ann'in "Oğlum ilk siyahi başkan olabilir" düşüncesini sürekli taşıdığını dile getiriyor.

BİR KEZ GERİ DÖNDÜ

Kenya doğumlu baba Obama, Kansas doğumlu Ann Dunham ile Hawaii Üniversitesi'nde tanışıp evlendi. Obama, 4 Ağustos 1961 tarihinde doğdu. Obama 10 yaşındayken babası sadece 1 kez geri döndü. Kitap, 17 Mayıs'a kadar piyasaya çıkmıyor.

ZOR GEÇEN 2 YIL

Obama, Endonezya'daki Müslüman üvey babası Lolo Soetoro'nun yanında 4 yıl kaldı. Kitapta Obama'ların ev sahibi Joseph Sigit, ABD Büyükelçiliği'nde çalışan Ann'in oğlu Barry ile 2 yıl boyunca zor günler geçirdiğini vurguluyor.


13 yıl önce