|

Berkant uğurlandı

Samanyolu şarkısı ile tanınan sanatçı Berkant, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, dualar eşliğinde Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

Şamil Kucur
00:00 - 4/10/2012 الخميس
Güncelleme: 22:00 - 3/10/2012 الأربعاء
Yeni Şafak
Berkant uğurlandı
Berkant uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türk pop müziği sanatçısı Berkant Akgürgen (74)Teşvikiye Camii''nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının cenaze törenine çok sayıda sanatçıyla birlikte sevenleri de katıldı. Sanatçı Berkant için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu''nda (CRR) düzenlendi. Berkant için ilk olarak Ali Kocatepe tarafından çekilen belgeselinin bir bölümü gösterildi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Ardından da sanatçı dostları kısa konuşmalar yaptı. Gözyaşlarına hakim olamayan ve Berkant'ın son günlerinde de yanın olan Selçuk Ural, "Dünyanın en beyefendi adamıydı. Sadece şarkılarını söyledi" dedi. Sezen Cumhur Önal ise "Berkant, Türk popüler müziğinin tarihsel gelişiminde ilk öncü isimdir" dedi. Berkant'ın oğulları Öykü ve Övgü de birlikte sahneye çıkarak, babalarını son günlerinde yalnız bırakmayan isimlere ayrı ayrı teşekkür etti. Buradaki törenin ardından sanatçının naaşı cenaze merasimi için Teşvikiye Camii''ne getirildi. Cenaze namazına sanatçının eşi Engin Akgürgen ve eski eşi Serpil Örümcer''in yanı sıra eski ve yeni eşinden olan çocukları ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile yakınları ve sevenleri katıldı. CRR''deki düzenlenen tören ile Teşvikiye Camii''ndeki cenazeye ayrıca sanatçılardan Orhan Gencebay, Erol Evgin, Mustafa Sağyaşar, Erol Büyükburç, Ali Rıza Binboğa, Selçuk Ural, Sezer Cumhur Önal, Selami Şahin, Ali Kocetepe, İskender Doğan katıldılar.


٪d سنوات قبل