|

Berna Laçin hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Temmuz ayında çocuk istismarcılarına idam istenmesine karşı çıkan Berna Laçin, Müslümanların kutsal şehri Medine'yi hedef göstermişti. Kutsal topraklar hakkında iftira atan ve istismarın çok yaygın olduğunu söyleyen Laçin'e sosyal medya kullanıcıları tepki gösterirken hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtenler de olmuştu. Laçin, "halkın dini değerlerini alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

Yeni Şafak
15:13 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 15:20 - 13/11/2018 Salı
Diğer
Berna Laçin
Berna Laçin

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve öldürme eylemlerine ilişkin tartışma sırasında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım nedeni ile hakkında, "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istenen Berna Laçin Eşiz'in yargılanmasına başlandı.

Birgün'ün haberine göre, İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına Berna Laçin ile avukatı katıldı. İddianamede geçen ifadeleri hiçbir şekilde kabul etmediğini söyleyen Berna Laçin Eşi'in açıklaması şöyle:

  • "İddianameye konu tweeti ben attım. Bu idam ile ilgili bir tweettir. Tweette idam etiketi bulunmaktadır. Dinle ilgili herhangi bir konu yok. İdamla ilgili bir konudur. Bunlar troller tarafından bilinçli olarak saptırılıp bir gündem yaratılmıştır. Şu anda burada olmama sebep olmuşlardır."

Tesadüfen Suudi Arabistan aklına gelmiş

Berna Laçin savunmasını şöyle sürdürdü:

"Kaldı ki 30 yıldır tüm canlı yayınlarda, röportajlarda her an halkın önünde olan biriyim, 6-7 yıldır Twetter kullanıyorum, 5-6 bin tweetim var. Bugüne kadar bir kere bile değil kendi dinime hakaret etmek, başka dine mensup insanlara karşı nezaketsiz bir sözüm bile olmamıştır. Bütün kayıtlar da ortadadır."

  • Davaya konu tweeti attığı günlerde hac görevi sırasında kaçırılıp o bölgede esir tutulan bir kadın vatandaşımız gündemde ilişkin haberlerin gündemde olduğunu hatırlatan Berna Laçin Eşiz, "Bu konular tazeydi. O sırada konu idam olduğu için, idam yönetiminde olan ülkeler içinde tesadüfen Suudi Arabistan aklıma geldi. En popüler olduğu için. Örneği oradan verdim, bir kasıt yoktur. Tamamen bir şehir adı kullanılmıştır. İçerik idamdır. Etiket idamdır. Peygamberimizin ya da ehlibeytinin mezarının bulunduğu kutsal bölgelere ilişkin herhangi bir ifade veya söz, söz konusu değildir" dedi.

6 aydan 1 yıla kadar hapsi istendi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Berna Laçin Eşiz'in çocuklara yönelik cinsel istismar ve öldürme eylemlerinin tartışıldığı dönemde sosyal medya hesabında 3 Temmuz 2018'de idam cezasına ilişkin paylaşımda bulunduğu, bu paylaşımın muhtelif sosyal medya hesaplarında yoğun tepkilere neden olduğu, bunun üzerine şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

  • Laçin'in soruşturmaya konu paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ettiği belirtilen iddianamede, paylaşımda adı geçen Medine şehrinin İslam peygamberinin kabrinin bulunduğu, dolayısıyla Müslümanlar için kutsal değeri bulunan bu şehrin tecavüz rekoruna sahip olduğuna dair dile getirilen iddianın nesnel bir veriye dayanmadığı belirtiliyor. İddianamede şüphelinin "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Ne olmuştu?

Ağrı'da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeni bulundu. Yaşanan gelişmenin ardından sosyal medya kullanıcıları idam istekleri için hashtag başlatmıştı. Reklam filmlerinin oyuncusu Berna Laçin, cinsel istismar suçluları için istenen idam cezasına karşı çıkmıştı.

Medine'nin istismar konusunda rekor kırdığını uyduran Berna Laçin, kutsal topraklarla ilgili çirkin ifadeler kullanmıştı. Takipçilerinin yoğun tepkisine maruz kalan Berna Laçin'e istismarda dünyada birinci ülkenin ABD olduğu hatırlatmıştı.

#Berna Laçin
#Medine
#Hakaret
#İstismar
5 yıl önce