|

Beyaz Melek ABD'yi ağlattı

Beyaz Melek filmi 41. Uluslararası Houston Film Festivali'nde, “Altın Remi” ödülüne yarışıyor. Festivalde yoğun ilgi gören film, ABD'li seyirciyi gözyaşına boğdu.

İstihbarat Servisi
00:00 - 19/04/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:09 - 18/04/2008 Cuma
Yeni Şafak
Beyaz Melek ABD'yi ağlattı
Beyaz Melek ABD'yi ağlattı

Beyaz Melek, festival için gittiği ABD'de ayakta alkışlandı. Filmin prömiyerinde seyirci sayısı 250'yi aşınca 750 kişilik salona taşındı ve filmi izleyen Türk ve Amerikalılar gözyaşlarını tutamadı. Mahsun Kırmızıgül'ün ilk yönetmenlik deneyimi 'Beyaz Melek', ABD'nin en köklü film festivallerinden 41. Uluslararası Houston Film Festivali'nde, 'Altın Remi' ödülünü almak için yarışan 450 film arasından film komitesi tarafından seçilen 52 film arasında ilk beşe girdi.

SEYİRCİDEN YOĞUN İLGİ

Festival Başkanı Hunter Todd “Beyaz Melek'in festivalimizde olması Houston için bir tarihtir. 41 senelik festival tarihimizde ilk kez, bir Türk filmi yarışıyor. Seyircinin en çok ilgi gösterdiği film şu an Beyaz Melek'tir” dedi. Beyaz Melek, festivalde yabancı film dalında favori olarak gösteriliyor. Bu akşam ödül törenine katılacak olan film için Mahsun Kırmzıgül ve Fadik Sevin Atasoy “Filmimizin Altın Remi ile ödüllendirilmesi bizi mutlu edecektir” yorumunu yaptı.


16 yıl önce