|

Beyaz şehir Belgrad

Tuna ve Sava nehirlerinin kesişme noktasında, tarihle eğlencenin bir arada bulunduğu şehir Belgrad, şubat ayında Skyroad Dergisi'ne misafir oluyor. Belgrad, ekonomik oluşu ve vizesiz giriş imkânı ile seyahatseverlerin liste başında yer alıyor.

Yeni Şafak
14:50 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:10 - 22/02/2016 Pazartesi
Skyroad

Savaşın izlerini hala gözler önüne seren bombalanmış devlet binalarına karşılık taverna ve sanat galerileri ile dolu bir şehir Belgrad. Bir yanda müzeleri, bir yanda ünlü meydanları ile ziyaretçilerine zengin bir gezi imkânı sunuyor.



Beyaz şehrin kalesi


Sırpça'da beyaz şehir anlamına gelen Belgrad'da her yerin yürüyüş mesafesinde olması gezginler için büyük avantaj. Görülmesi gereken yerlerin başında kuşkusuz Tuna ve Sava nehirlerini kucaklayan manzarasıyla Belgrad Kalesi geliyor. Cumhuriyet Meydanı, Meclis binası, Nicola Tesla Müzesi, Şehir Tiyatrosu gezildikten sonra güneşi kalede batırmak, günün yorgunluğunu atmaya yetiyor.





Karnı acıkana 'Plijeskavica'


Gün boyu şehir turu yaptıktan sonra Belgrad'ın lezzetlerini tatmaya sıra geliyor. Plijeskavica adlı köftesi meşhur yemekleri arasında… Ancak Belgrad'da yemek yerken dikkat edilmesi gereken şey porsiyon ayarı. Yemekler 2 kişiyi doyuracak kadar büyük porsiyonlarda veriliyor.





Karlofça'nın imzalandığı yer


Belgrad'a yakın ve gezilmesi gereken iki yer daha var. Biri tam şehirleşmemiş bir kasaba olan Novi Sad. Sırp kültür başkenti olarak anılan Novi Sad, 19. ve 20. yüzyılda yaşayan çoğu Sırp şair, yazar ve müzisyene ev sahipliği yapmış. Diğer kasaba ise tarih kitaplarından adını hatırladığımız Karlofça. Son derece sakin ve huzurlu olan kasabanın şehre hâkim tepesinde Karlofça Anlaşması'nın imzalandığı “Barış Şapeli" yer alıyor.





#Belgrad
#Skyroad
#karlofça
#tuna nehri
8 yıl önce