|

Beyaz tene elmas esmere yakut!

Tene göre taş takılmasını öneren değerli taş uzmanlarından çarpıcı bir yakıştırma: Elmas, beyaz tenlilerde ve esmerlerde kullanılabilir ama yakut ve zümrüt esmer tende çok güzel durur

00:00 - 7/01/2007 Pazar
Güncelleme: 23:56 - 6/01/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Beyaz tene elmas esmere yakut!
Beyaz tene elmas esmere yakut!

Mücevher kullanmak bir tarz meselesidir. Esmer, kumral ya da sarışın olun, her kadının kişiliğine göre pırlanta kullanması gerekir. Bunun inceliklerini ise bize Ariş Pırlanta Halkla İlişkiler Müdürü Janet Otoğlu anlattı. Mücevher kullanmanın bir sanat olduğunu belirten Otoğlu, ten rengine, kıyafet tercihine ve kişiliğe göre taş kullanımının değiştiğini ifade etti. Otoğlu, “Aslında bir kadının eli en çok hangi taşa uzanıyorsa onun taşı odur. Pırlanta, yakut, zümrüt ve elmas kişinin tarzına göre kullanılmalıdır. Kullanılan takıda giyim de çok önemli, bunlar birbirini tamamlayan unsurlar. Yaşam, giyim, kimyasal ve ruhsal tarzına göre mücevher kullanımı değişir. İnsanların kendi karakterine uygun bir taşı vardır” diyor.


Beyaz tende safir

Beyaz tenli hanımların genelde pırlantayla karışık safir kullanması gerektiğini ve safirin beyaz tende çok şık durduğunu ifade eden Otoğlu, "Elmas, beyaz tenlilerde esmerlerde kullanılabilir ama yakut ve zümrüt esmer tende çok güzel durur, bunlar beyaz tende kaybolur. Her burcun bir taşı var fakat her yerde farklı farklı yazıyor. Benim tavsiyem burçların bir kenara bırakılması ve esmer, sarışın, kumral hanımın eli hangi taşa gidiyorsa, o onun taşıdır. Gece kullanımlarında hanımlar zümrüt, yakut ve safir kullanmalı. Gündüz kullanılacak taşlar pırlanta ve yarı değerli taşlar ağırlıklı olmalıdır. Kumral hanımlar en şanslı hanımlardır. Bütün taşları rahatlıkla kullanabilirler. Yarı değerliler dahil bütün taşlar kumral bir hamınım teninde çok güzel durur. Üzerine basa basa söylüyorum; zümrüt, yakut ve safir gece kullanılan taşlardır, bunu asla gözardı etmeyelim" diye konuştu.


Emine Hanım'a zümrüt yakışır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın beyaz tenli ve sert hatlı görüntüsü olduğunu dile getiren Janet Otoğlu, "Zümrüt ve yakutu çok rahatlıkla taşıyabilir. Ben şahsen kendisine dıştaki görüntüyü yumuşatmak için ve beyaz tene çok yakıştığı için safir taşını kullanmasını tavsiye edebilirim. Elmas da güzel durur, ancak Emine Hanım'ın tarzına uygun olan taş yakut veya zümrüttür" dedi.


Kişiliği de yansıtıyor

Janet Otoğlu, kadınların kişiliklerine göre kullandıkları değerli taşları şöyle sıraladı:

  • Pırlanta, cıvıl cıvıl insanların kullandığı bir taştır. Taşın büyüklüğüne göre kişi daha ağır başlı olabilir.
  • Zümrüt kullanan bayanlar çok keskin bir yapıya sahip demektir, kuralları vardır, asla taviz vermez.
  • Safirde ise bayanlar daha esnektir. Olaylara olumlu yaklaşan karşısındakinin fikirlerine değer verirler.
  • Yakut, zümrüt kullanan bayanlardan sonra gelen yine keskin hatları olan kişilikleri yansıtır. Bir konsolosun eşini düşünün safir takamaz, diğer taşları kullanmak durumundadır, çünkü bu kişiler protokol kadınlarıdır.



  • 17 yıl önce