|

Bir damla için saatlerce bekliyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde "damla fotoğrafçılığı" yapan Akarsu, en güzel kareyi yakalayabilmek için kurduğu düzenekte bazen saatlerce uygun zamanı bekliyor. Akarsu, kendisinde tutku haline gelen damla fotoğrafçılığı yaklaşık 2 yıldır yaptığını söyledi.

Yeni Şafak
14:18 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 14:27 - 7/04/2017 Cuma
AA
Akarsu, cep telefonuna yüklediği program ile damlaların düşüşünün hızını ve yoğunluğunu ayarladığını vurguladı.
Akarsu, cep telefonuna yüklediği program ile damlaların düşüşünün hızını ve yoğunluğunu ayarladığını vurguladı.

Ahlat ilçesinde "damla fotoğrafçılığı" yapan Bülent Akarsu, en güzel kareyi yakalayabilmek için kurduğu düzenekte bazen saatlerce zaman harcıyor. İlçede yaklaşık 10 yıldır fotoğrafçılık yapan Akarsu, zamanının bir kısmını damla fotoğrafçılığı çalışmalarına ayırıyor.

Evine kurduğu düzenekte damlaların düşüş hızını hesaplayan, fotoğraf makinesinin deklanşörünü cep telefonuna yüklediği bir program ile çalıştıran Akarsu, en güzel kareyi çekebilmek için bazen saatlerce bekliyor.



"Bir kareyi bir daha yakalayamazsınız"

Akarsu, kendisinde tutku haline gelen damla fotoğrafçılığı yaklaşık 2 yıldır yaptığını söyledi.

Bu fotoğrafçılık dalının oldukça masraflı olduğunu ve Türkiye'de az sayıda kişinin bu alanda çalıştığını ifade eden Akarsu, şöyle konuştu:

"Örneğin damlayan suyun kıvamını artırmak için yurt dışından özel malzemeler getirtiyorum. Renk vermek için gıda boyaları ile süt gibi sıvılarda kullanıyorum. Her damla karesinin farklı bir özelliği var. Bu iş ebru sanatı gibi. Nasıl ki ebru sanatında oluşturulan bir eserin aynısını bir daha yapmanız mümkün değilse damla fotoğrafçılığında da durum aynı. Çektiğiniz bir kareyi bir daha yakalayamazsınız."


#Ahlat
#Bülent Akarsu
7 yıl önce