|

Dünyayı bisikletle gezen gezginler Türkiye'de en çok çayı sevdi

Almanya'dan 6 ay önce dünyanın bisikletle gezilebileceğini göstermek amacıyla yola çıkan iki gezgin, Ağrı'ya ulaştı. Alman gezgin Nono Konopka, "İstanbul, Kapadokya ve Giresun'u gezdikten sonra Ağrı'ya geldik. Kapadokya'yı çok beğendik, insanları sıcak kanlı. En çok çayı sevdik. İnsanlar sürekli çay içmeye davet ettiler" dedi.

Yeni Şafak
12:00 - 25/01/2019 Cuma
Güncelleme: 12:05 - 25/01/2019 Cuma
AA
Maksimilian Jabs ve Nono Konopka
Maksimilian Jabs ve Nono Konopka

Almanya'dan 6 ay önce bisikletle dünya turuna çıkan ve turlarını Çin'de tamamlamak isteyen gezginler Maksimilian Jabs ve Nono Konopka, Ağrı'ya ulaştı.

Ülkelerinden 6 ay önce bisikletle yola çıkıp yaklaşık 4 bin 500 kilometre pedal çevirerek Ağrı'ya ulaşan Almanya uyruklu Maksimilian Jabs ve Nono Konopka, kentte 3 günlük dinlenme molası verdi.

Ağrı'ya Sivas ve Erzurum güzergahından gelen ve dünyanın bisikletle gezilebileceğini göstermek isteyen gezginler, bu süreçte kentteki bir otelde konakladı.

Soğuk hava karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler

Bisikletleriyle şehri dolaşan gezginler, sıfırın altında 20 dereceye kadar düşen soğuk havada donan teller, buz tutan yollar, çatılardan sarkan ve 2 metreyi bulan buz sarkıtları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.



Dünya turu Çin'de tamamlanacak

Nono Konopka, Almanya'dan bisikletle başladıkları dünya turunu Çin'de tamamlamayı planladıklarını söyledi. Bisikletle bir çok farklı ülkeyi gezmelerinin sebebinin farklı kültürleri tanıyıp iç içe geçmek ve dünyanın bisikletle gezilebileceğini göstermek olduğunu belirten Konopka, bu yüzden gezgin olduklarını belirtti. Konopka, şöyle devam etti:

Türkiye'ye hayran kaldık


İnsanların cana yakın olduğunu ancak böylesine soğuk bir şehirle daha önce karşılaşmadıklarını anlatan Jabs, şöyle konuştu:

  • "Kat kat elbise giymemize rağmen halen çok üşüyoruz. Havalar soğuk ancak soğuk havada da bisiklet turunun yapılabileceğini ve insanların kaynaşabileceğini göstermek istiyoruz. Güzergah olarak İran üzerinden Türkmenistan, Kazakistan ve Kırgızistan'a geçip turumuzu Çin'de tamamlayacağız."
#Ağrı
#Ağrı gezisi
#Alman turistler
#bisikletkli dünya turu
#dondurucu soğuk
5 yıl önce