|

Boğaziçi Köprüsü'nde masa tenisi maçı yapıldı

Cihan
00:00 - 26/07/2009 Pazar
Güncelleme: 10:17 - 26/07/2009 Pazar
Yeni Şafak
Boğaziçi Köprüsü'nde masa tenisi maçı yapıldı
Boğaziçi Köprüsü'nde masa tenisi maçı yapıldı

İstanbul'da düzenlenecek "Asya-Avrupa All Star Masa Tenisi Turnuvası"nın tanıtımı için masa tenisinin dünyaca ünlü iki ismi Lui Guoliang ile Werner Schlager, Boğaziçi Köprüsü üzerinde gösteri maçı yaptı. Sabah 07:00'de başlayan maç 10 dakika kadar sürdü.



Dünya ve olimpiyat şampiyonu Çinli Lui Guoliang ile Avusturyalı dünya şampiyonu Werner Schlager, Asya ve Avrupa'yı birleştiren Boğaziçi Köprüsü'nün tam ortasında gösteri maçı yaptı. Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde 10-11 Kasım 2009 tarihlerinde yapılacak olan Asya-Avrupa All Star turnuvası tanıtım etkinliği kapsamında düzenlenen maç nedeniyle Boğaz Köprüsü Anadolu yakasına geçişte tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Etkinliğe Türkiye Masa Tenisi Federasyonu (TMTF) Başkanı Oktay Çimen ile Avrupa Masa Tenisi Federasyonu (ETTU) Başkanı Stefano Bosi de katıldı.


Basın mensuplarının sorularını cevaplayan ETTU Başkanı Stefano Bosi, etkinliği büyülü bir gün olarak niteledi. İstanbul'un zaten büyülü bir şehir olduğunu ifade eden Bosi, organizasyonun masa tenisine önemli bir ivme kazandıracağını söyledi.


TMTF Başkanı Oktay Çimen de dünyanın birçok ülkesinde yayınlanacak bu organizasyon ile Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkıda bulunulacağını belirtti. Çimen, organizasyona katıkısı olan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ettiğini ifade etti.


Avusturyalı sporcu Werner Schlager ise daha önce başka ülkelerde de benzer organizasyonlara katıldığını fakat İstanbul'dakinin daha heyecan vereci olduğunu dile getirdi.




15 yıl önce