|

Bol porsiyon, düşük fiyat: Happy Moon's

10 yıldır Anadolu yakasının vazgeçilmez lezzet mekanı Happy Moon's Cafe&Restoran, üç şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor. Lezzet Durakları'nda biz de bu hafta Kadıköy'de iyi yemek yiyebileceğiniz yerlerin başında gelen Happy Moon's'a konuk oluyoruz

Aysel Yaşa
00:00 - 27/02/2010 samedi
Güncelleme: 23:01 - 26/02/2010 vendredi
Yeni Şafak
Bol porsiyon, düşük fiyat: Happy Moon's
Bol porsiyon, düşük fiyat: Happy Moon's

Geniş bir mönüye sahip olan mekanda dünya mutfağı ağırlıklı bir yemek listesi var. Fransa, İtalya, Meksika mutfağından öne çıkan yemeklerin de bulunduğu Happy Moon's mönüsü en çok da porsiyonlarının büyüklüğü ve ideal fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Yemeğin yanında verilen leziz garnitürleri ve soslarıyla da iddialı olan mekanın Kadıköy, Fenerbahçe ve Şaşkınbakkal'da şubeleri bulunuyor. Bahariye Caddesi'nde müşterilerin sıklıkla tercih ettiği mekanın Fenerbahçe şubesi ise 110 yıllık bir köşkte hizmet vermeye başlayacak. Fajita ve burritosda iddialı olan mekanda sipariş edebileceğiniz bir başlangıçla bile karnınızı doyurabilirsiniz. Happy Moon's'da en çok sevilen başlangıç ise elma dilim patatesle servis edilen chicken in london. Özel bir sosa batırılan tavuk parçacıklarından oluşan bu başlangıç yanında servis edilen çeşitli soslarla denenebilir. Mekanda sipariş edeceğiniz fajita ya da burritosun yanına mutlaka mekana özgü mısır ezmesinden sipariş edin. Amerikan stili, kırmızı yüksek arkalıklı deri koltuklar, siyah beyaz karo yer döşemeleriyle sıcak bir mekan olan Happy Moon's'da Uzakdoğu yemek ve sosları da dikkat çekiyor. Kış mönüsünde daha kalorili yemekler sunan mekanın, yaz mönüsünde ise salatalar ağırlıkta. Gelen müşterilerine özellikle salata konusunda alternatif sunan mekanın en leziz salatası ise taze kekik, nane, reyhan ve Akdeniz yeşilliklerinden oluşuyor. Yemekleriyle her türlü damak zevkine hitap eden Happy Moon's'un tüm şubelerinde lezzet standardı eşit. Yani mekanlar küçülünce porsiyon ve lezzet de küçülmüyor.


Happy Moon's'dan elmalı tart tarifi:

Malzeme İçi için:

180 gr tereyağı

140 gr toz şeker

850 gr soyulmuş elma

Kekin harç malzemesi:

175 gr toz şeker

250 gr süt

4 adet yumurta sarısı

Yarım limon suyu

225 gr tereyağı

Bir paket kabartma tozu

İki buçuk çay kaşığı toz tarçın

125 gr elma

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı

Tereyağını tavada eritin, önce şekeri, sonra elmaları dizin. Kısık ateşte karamel olana kadar pişirin. Yarım limon suyunu bir kaba sıkın. Unu ekleyin Elmaların kabuklarını soyun ince bir şekilde doğrayın ve ilave edin. Ardından diğer malzemeleri sırayla ekleyin. Tereyağını eritip, bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra,hazırlamış olduğunuz elmaların üzerine dökün ve fırın da 180 derecede 35 dakika pişirin. Vanilyalı sosla servis edin.


Happy Moon's

Ne yenir: Chicken in London, finger, panzenalla salata, burrita

Ne ödenir: Bir kişi için 25 TL

Ne zaman gidilir: 08.00 - 23.00

Nerede: Bahariye Caddesi Nazmibey Sokak No: 5/C Kadıköy/İstanbul Tel: (0216) 349 84 22





il y a 14 ans