|

Börü ne demek?

Börü ne demek? sorusu, izleyiciler tarafından merakla soruluyor. Vatandaşlar, ilk bölümüyle ekran yolculuğuna başlayan Börü dizisinin adının ne anlama geldiğini araştırıyor. Börü'nün anlamını araştıran izleyiciler, internet üzerinde aramalarını arttırdı. Peki Börü ne demek? İşte detaylar...

Yeni Şafak
10:04 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:02 - 5/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Kürşad ve 40 çerisi hikayesindeki savaşçılardan birinin adı da Börü'dür.
Kürşad ve 40 çerisi hikayesindeki savaşçılardan birinin adı da Börü'dür.

Börü dizisi, ilk bölümüyle ekran yolculuğuna başlamıştı. Dizinin başlamasıyla birlikte izleyiciler de internet üzerinde Börü kelimesinin anlamını öğrenmek için araştırma yapıyor. Çoğu kişinin bildiği Börü kelimesi, sadece hayvan anlamında kullanılmıyor.

Börü kelimesi Türk Dil Kurumu'nda (TDK) birçok anlama sahip. TDK, Börü kelimesini Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü'nden kurt olarak kabul ederken, Kişi adları Sözlüğü'ne göre de kurt, yiğit, bahadır, cesur olarak kayıtlara geçirmiş.

Börü ne demek?

Börü, kelime anlamı olarak eski Türkçe'ye dayanmaktadır ve kelimenin anlamı "kurt, yiğit, bahadır ve cesur" gibi farklı anlamlar taşımaktadır. Mitolojik bir anlamı çağrıştıran Börü kelimesi, yalnızca hayvan anlamında kurt için değil, kutsal bir varlık olarak kabul edilen kurt için de kullanılmaktadır.

Ergenekon Destanı yazıtlarında Börü kelimesi, "Türklere yol göstermek için gökten gelen bozkurt" anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Türk Edebiyatı'nın önde gelen yazarlarından olan Hüseyin Nihal Atsız'ın "Bozkurtların Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor" adlı romanlarında anlattığı Kürşad ve 40 çerisi hikayesindeki savaşçılardan birinin adı da Börü'dür.

#Börü
#Bozkurt
#Diriliş
6 yıl önce