|

Boş yere ameliyat olmayın

Prostat kanserinin tedavisinde ameliyat tek ve en etkili çözüm değil. Aktif İzlem yöntemi ile ameliyat olmaya gerek yok.

Büşra Çağlar
00:00 - 18/08/2013 Pazar
Güncelleme: 21:41 - 17/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Boş  yere ameliyat olmayın
Boş yere ameliyat olmayın

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şinasi Yavuz Önol, hastaların aktif izlem yöntemiyle başka herhangi bir tedavi uygulanmadan takip edilebileceğini belirterek '' Hemen boş yere ameliyat olmayın'' dedi.

OPERASYON SON ÇARE

Aktif İzleme Tedavi sayesinde kanser vakalarının yalnızca dörte birlik kısmının cerrahi tedaviye yönlendirilebileceğine dikkat çeken Prof. Önol, ''Bugüne kadar aktif izlem yöntemi uygulanmadan yapılan kanser ameliyatlarının pek çoğu gereksiz yere yapılmıştır'' diye konuştu.

Aktif izlem tedavisi sayesinde prostat kanserinde cerrahini son çare olacağını ifade eden Önol, ''Düşük, orta ve yüksek risk grubu olarak ayrılan prostat kanserinde hastaların yüzde 50''ye yakınının düşük risk grubunda. Aktif izlem tedavisi ile hastalığın gelecekte nasıl bir seyir izleyeceğini yakalayabiliriz. Kişinin hastalığı ilerlese bile daha sonra yapılan ameliyat geç kalınmış değildir''

diye anlattı.

11 yıl önce