|

Bu hafta 8 yeni film vizyonda

Bu hafta peyazperdeye 2'si yerli olan 8 yeni film geliyor. Disney'in Orman Çocuğu filmi, Adrian Brody'nin başrolde oynadığı Ölüm Treni ve 66. Berlin Film Festivali'inde Türkiye'yi temsil eden ve ödülle dönen Genç Pehlivanlar, bu hafta seyircisiyle buluşacak.

Yeni Şafak
10:35 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:20 - 21/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bu hafta 2'si yerli olan 8 yeni film vizyona girecek. Dikkatler ise Disney'in yeniden uyarladığı Tarzan hikayesi olan

Orman Çocuğu

'nda. Yerli yapımlar arasında ise 66. Berlin Film Festivali'nin Generation Bölümü'nde Jüri Özel Mansiyon Ödülü'nü kazanan

Genç Pehlivanlar

dabu hafta vizyona girecek.



İşte bu hafta vizyona giren diğer filmler ve özetleri:



Orman Çocuğu



Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli'ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terk etmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır.



Rudyard Kipling'in klasik çocuk romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Jon Favreau sırtlarken uyarlama senaryo ise Justin Marks'a ait.



Disney tarafından hayata geçirilen filmin orijinal seslendirme kadrosunda ise Ben Kingsley ve Neel Sethi isimleri başı çekerken kadroda onlara Scarlett Johansson, Idris Elba, Bill Murray, Christopher Walken, Lupita Nyong'o ve Giancarlo Esposito isimleri yer alıyor.



Suçlu




Görevden alınmış bir CIA ajanının hatıraları ve yetenekleri, neler yapabileceği kestirilemeyen tehlikeli bir adamın zihnine aktarılır. Fakat zihnine aktarılan adamın duyguları kötü adamın fikirlerini değiştirmeye başlar.



Yönetmenliğini Ariel Vromen'in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ryan Reynolds, Gary Oldman, Kevin Costner, Tommy Lee Jones, Gal Gadot ve Alice Eve yer alıyor.



Ölüm Treni




Psikolog Peter trajik bir kazada küçük kızını kaybetmiştir. Acı ve suçluluk duygusu ile baş etmeye çalışan Peter, hastalarında karanlık duygular ve tuhaflıklar fark etmeye başlar. Parçaları birleştirince hastalarının 20 sene önce aynı gün ölmüş olan insanların hayaletleri olduğunu fark eder. Bu korkunç gerçek, Peter'ı geçmişte saklı kalmış sırları çözmek üzere sürprizlerle dolu bir yolculuğa sürükleyecektir.



Michael Petroni'nin yazıp yönettiği filmin başrolündeki Adrian Brody seyirciyi tüyler ürperten bir hikâyenin içine sürüklüyor. Oscar Ödüllü Adam Brody'ye Jurassic Park'ın yıldızı Sam Neill, Robin McLeavy, Bruce Spence, Jenni Baird, Bruce Spence eşlik ediyor.



Kapının Diğer Tarafı




Oğlunu kötü güçlerden koruyamayan anne, kızının da kaderinin aynı olmaması için savaş vermektedir. Daha sonra oğlunun ölümü için bir türlü teselli bulamayan anne, kaybettiği oğlunu geri getirecek bir ritüel olduğunu keşfeder ve ona son kez veda edebilmek ister. Bunun için eski bir tapınağa gider, bu tapınağın kapısı iki dünya arasındaki geçiş olarak kullanılmaktadır. Ama kadın, kapıyı ritüel bitmeden açmaması gerektiği uyarılarına uymamıştır ve sonucunda ölüm ve yaşam arasındaki dengeyi bozmuştur.



Başrollerinde Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Javier Botet, Sofia Rosinsky'nin yer aldığı filmin yönetmeni Johannes Roberts.



Bekar Yaşam Kılavuzu




New York şehri Alice, Robin, Lucy, Meg, Tom ve David gibi binlerce yalnız ve kalbi kırık insan ile dolu. Herkes kendisine doğru eşi arıyor.



Christian Ditter'ın yönettiği bu komedi filminin senaryosu Abby Kohn, Marc Silverstein, ve Dana Fox'a; senaryo hikayesi Kohn ve Silverstein'e ait. Filmin yapımcılığını John Rickard ve Dana Fox, yönetici yapımcılığını ise Marcus Viscidi, Richard Brener, Michael Disco, Dave Neustadter, Michele Weiss, Drew Barrymore ve Nancy Juvonen gerçekleştirdi.



Heidi




8 yaşında İsviçreli yetim bir kız çocuğu olan Heidi'yi teyzesi, dağ evinde yaşayan dedesine bırakır. Daha sonrasında teyzesi Heidi'yi Almanya, Frankfurt'ta varlıklı Sesemann ailesinin evlerinde yaşaması için dedesinin ayırır. Heidi, Sesemann ailesinin yanında korunaklı bir şekilde ve tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan Clara'ya refakatçilik yapar.



Her zaman için dedesini ve dağ evindeki yaşantısını özleyen Heidi mutsuzluğuna rağmen her durumun olabileceğince en iyisi olmasını sağlar. Clara ve Heidi farklı hayatlar yaşmalarına rağmen biliyoruz ki, arkadaşlıklar dünyada bir çok şeyi değiştirebilir.



Ateş




Ateş ve Yavuz Cihangirli ve Tophaneli iki yakın arkadaştır. Ortak noktaları geçmişlerindeki bir hatanın bedelini en sevdikleriyle ödemek zorunda kalmış olmalarıdır. Annesi gibi tiyatrocu olmak isteyen Ateş, çalıştığı hiçbir işte haksızlığa tahammül edememiş ve kendi doğrusu için hiçbir kavgadan çekinmemiştir. Taksici arkadaşı Yavuz onu bu durumdan vazgeçirmeye çalışır; ancak o da Ateş gibi yeni bir hayata başlamadan önce geçmişteki hesapları kapatması gerekecektir. Ateş annesiyle olan sorunlu ilişkisinden dolayı içine kapanık ve karanlık bir hayat sürdürürken Aleyna'yla karşılaşır. Aleyna, aile baskısından İstanbul'a kaçmış, iş arayışı içerisinde karşılaştığı olaylardan hayatın acımasız gerçeğiyle yüzleşmiştir. Ama artık yalnız değildir. Ateş aşkı uğruna her türlü zorluğa rağmen kendi hayatını Aleyna'ya adamıştır.



Haluk Piyes'in yönetmenliğini, senaristliğini ve başrolünü üstlendiği filmin diğer oyuncuları arasında Haluk Piyes, Büşra Ayaydın, Eren Hacısalihoğlu, Meltem Miraloğlu, Sacide Taşaner, Selahattin Taşdöğen yer alıyor.



Yemekteydik ve Karar Verdim




Yönetmenliğini Görkem Yeltan'ın üstlendiği, senaryosunu Burcu Aktaş, Yalçın Akyıldız, Nilüfer Uğur Dalay ve Görkem Yeltan'ın beraber kaleme aldıkları Yemekteydik ve Karar Verdim'in yapımcılığı Yeditepe Film'e ait.



Rıza Gürsoy ve ailesinin Kurban Bayramı süresince yaşadıklarının anlatıldığı filmin başrollerinde geniş bir oyuncu kadrosu yer alıyor. Arzu Okay, Mehmet Güreli ve Sema Poyraz gibi duayen isimlere, başrollerde Gökçer Genç, Ayçıl Yeltan, Kaan Çakır, Turgay Aydın, Görkem Yeltan, Ilgaz Kocatürk ve Yasemin Zamanpur eşlik ediyor.



#Orman Çocuğu
#Suçlu
#Ölüm Treni
#Kapının Diğer Tarafı
#Bekar Yaşam Kılavuzu
#Heidi
#Ateş
#Genç Pehlivanlar
#Yemekteydik ve Karar Verdim
#Vizyon filmleri
8 yıl önce