|

Bu kitabı okuyucu yazacak

Yazar ve şair Ahmet Mercan, yeni ajanda-defter kitabını dün Siyer Vakfı’ndaki toplantıda tanıttı.

Halime Kirazlı
04:00 - 4/05/2023 Perşembe
Güncelleme: 22:42 - 3/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Yazar ve şair Ahmet Mercan.
Yazar ve şair Ahmet Mercan.

Yazar ve şair Ahmet Mercan’ın “Hayat Defteri Yarısı Sende” isimli yeni kitabı, Siyer Yayınları arasından çıktı. Bugüne kadar deneme, inceleme, oyun, masal türünde eserler veren Mercan, yeni ajanda-defter kitabını dün Siyer Vakfı’ndaki toplantıda tanıttı. Yazar, yayınevinden çıkan 19. kitabını, hız çağında kitap okumaya zaman bulamayanlar için çıkardığını söyledi.

14 yıldır üzerinde çalıştığı eserle okuyucunun “Ben neyim?”, “İnsanın anlamı ne?” sorularını sorarak bir yolculuğa çıkmasını istediğini söyleyen yazar, didaktik bilgiyle anlatılanların pek de kalıcı olmadığını söyledi. Mercan, “İnsanın dünyada bulunuş anlamını, varlık tasavvurumuzu dikkate alan, bazen de sorgulamalar içeren soruları gündeme taşımak istedim” dedi.

YENİ ŞAFAK’TAN HABERLER VAR

Kitabın ismindeki “Yarısı Sende”nin anlamını da açıklayan yazar “Kitabı elinize alınca verilen emek pek görünmüyor. Kitabı hazırlarken altı ciltlik Divan Edebiyatı şiirlerini ve şiir antolojilerini inceledim. Oradan aldığım dörtlükleri kitaba koyduk. En alt kısma da ‘senin notun ismiyle’ bir alan bıraktık. Metinler okuyucunun görüş ve duygularını harekete geçirirse buraya bir şeyler yazabilecek. Böylece defter, kitap olmuş olacak ve ‘Yarısı Sende’ kısmı okuyucuyla tamamlanmış olacak” dedi.

Takvim yaprağı şeklinde hazırlanan her sayfa bir ayetle başlıyor. Ardından, eski takvim yapraklarında olduğu gibi tarihte bugün yaşananlar, kız ve erkek çocukları için isim önerileri yer alıyor. Sayfanın alt kısmında yazarın önemli bulduğu çeşitli haberler yer alıyor. Bu haberler arasında Yeni Şafak’ın da haberleri var. Sayfadaki şiirler, Mercan’ın yıllar içinde taradığı külliyat ve divanlardan seçme mısralar, çizimler ise yazarın farklı dönemlerde kaleme aldığı çalışmalardan oluşuyor.



#Edebiyat
#Şair
#Yazar
#Yarısı Sende
1 yıl önce