|

Bu ödül Türkiye'ye

Türk vatandaşlığına alınan müzik dâhisi Suriyeli Tambi Cimuk uluslararası yarışmalarda ödülleri bir bir topluyor. Almanya'daki yarışmada birinci olan Tambi, "Bu ödülü yeni ülkem Türkiye için alıyorum" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 18:26 - 2/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Suriye'den, 2 yıl önce savaş nedeniyle 4 kişilik ailesiyle birlikte kaçarak Bursa'ya gelen Tambi Cimuk, müzik dehası olduğunun keşfedilmesinin ardından katıldığı yarışmalarda peş peşe başarı gösteriyor.



HEDEF NEW YORK


Rusya ve Amerika'da katıldığı yarışmalarda ödülle dönen Tabi önceki gün Almanya'nın Mühlacker kentinde düzenlenen 'The Fifth International Competition Yarışması'nda birincilik elde etti. Ödülünü alan Tambi, aylardan bu yana yarışmaya hazırlandığını ve elde ettiği derece için çok mutlu olduğunu söyledi. Tambi konuşmasında “Bu ödülü yeni ülkem Türkiye ve barış dolu bir dünya için alıyorum” dedi. Rusya'daki yarışmada Tambi'yi dinleyen ve çok beğenen New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya müzik dehasının daha iyi bir eğitim alması için harekete geçti. Poddubnaya'nın tavsiyeleri doğrultusunda yarışmalara katılan Tambi'nin hedefi New York'ta eğitim almak.


#Tambi Cimuk
#müzik
#ödül
9 yıl önce