|

Bugün ne pişirsem diye düşünenler için yemek tarifleri

Bir kere çok yiyerek kendinizi hastalıklardan koruyamazsınız, bunu ancak sağlıklı beslenerek sağlayabilirsiniz. Fazla fazla yediğinizde ise elinize geçen muhtemelen sadece fazla kilolar olur. Bu yüzden sizlere hem sağlıklı hemde yapımı basit yemek tariflerini hazırladık. İsterseniz akşam yemeği için isterseniz gün içinde bu tarifleri kolayca yapabilirsiniz.

Yeni Şafak
12:27 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 11:51 - 19/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Akşama ne pişirsem? diye düşünenler için basit tarifler.
Akşama ne pişirsem? diye düşünenler için basit tarifler.
Size
hazırladık. Bu tarifleri ister gün içinde acıktığınızda yapın, akşam yemeğinde sofraya çok aç oturmayın, isterseniz de doğrudan akşam yemeği olarak değerlendirin.

Terbiyeli tavuk çorbası

Tavuk suyunun soğuk algınlığı başta olmak üzere tüm hastalıklara karşı savaştığı ve vücut direncini arttırdığı artık bilimsel bir gerçek. Terbiye karışımı ile krema eklemeden masum ve pratik bir şekilde hazırlanan terbiyeli tavuk çorbası size iyi gelecek.


Sütlü çorba

Besin değeri fazla olan sütlü çorbanın yapılışı oldukça pratik ve çok da doyurucu bir lezzet. İçinde yer alan bulgur ile damağınızda doygun bir tat bırakırken, oldukça doyurucu olması sebebi ile bir çorbayla öğün geçirmek isteyenlerin de yüzünü güldürecek bir tarif.


Domatesli makarna

Yazın mevsiminde hazırladığınız o domates soslarıyla hazırlayacağınız makarnaya, görseli kuvvetli cherry domatesler de katılıyor ve domatesten geçilmeyen fesleğenli makarnanız kısa sürede oluyor.


Mantar yemeği

Hem bolca protein alabileceğiniz hem de sadece 20-21 dakikada yapabileceğiniz bir yemek. Her yemeğin yanında eşlik edebilecek tadı ile damaklarınız da nefis bir tat bırakarak faydasıyla da vücudunuza fayda sağlayabilirsiniz.


Kereviz yemeği

Mevsimindeyken sebzeleri değerlendirmeyi seviyor ve bir de kolayca hazırlamak istiyorsanız kerevizi mutlaka akşam yemeği için yapın.


Beyti sarma

Beyti sarmayı genelde kebapçılarda yemeye alışkın olabiliriz. Yapması özellikle çok pratik. Yapılması zor gibi görünen Beyti sarmayı bir kez yapınca ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz.


Ayva tatlısı

Kış tatlıları arasında ayva tatlısı şık sunumu ve hafif lezzeti ile en güzide tatlılar arasında yer alıyor. Ayva tatlısı için farklı bir lezzet arayanlara önerimiz, hurma, ceviz, badem, kuş üzümü ve tozşekeri karıştırıp ayvanın üzerinde servis edin.


Balkabağı tatlısı

Balkabağı tatlısı, kış gelince akla ilk gelen tatlılardan biridir. Kabak tatlısı da aynı ayva tatlısı kıvamında bir lezzettir. Ayrıca bu tatlıyı yapmak oldukça pratiktir. Balkabağı temizlenip dilimledikten sonra üzerine toz şeker ve su ekleyip, kabak yumuşayınca kadar pişirerek yapılır.




#Akşama ne pişirsem
#Yemek
#Akşam yemeği
5 yıl önce