|

"BursaFotoFest" yarın başlıyor

Bu yıl 6'ncı kez fotoğraf tutkunlarını bir araya getirecek festival, yarın yapılacak yürüyüşle başlayacak. "Kent Diyalogları" temasıyla gerçekleştirilen festivale yerli ve yabancı 130 fotoğrafçı katılacak.

Yeni Şafak
15:40 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 12:47 - 4/11/2016 Cuma
AA
Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilecek festival yürüyüşüyle başlayacak.
Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilecek festival yürüyüşüyle başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneğ iş birliğiyle 6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) düzenlenecek.



Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl "Kent Diyalogları" temasıyla düzenlenen ve Türkiye'nin ilk uluslararası fotoğraf festivali olan organizasyon, yarın saat 15.30'da Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirilecek festival yürüyüşüyle başlayacak.



Fotoğraf tutkunlarını Bursa'da buluşturacak festivalde, George Georgiou, Elena Chernyshova, Nevzat Çakır ve Sinan Çakmak gibi dünya çapında isim yapmış fotoğrafçılar anılarını ve çalışmalarını paylaşacak.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa olarak dünya çapında, güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirtti.



On binlerce fotoğraf Bursa'dan dünyaya yayılacak


Altepe, 5-10 Kasım'da gerçekleşecek etkinliğin Bursa'nın tanıtımında büyük rol oynayacağını vurgulayarak "Bursa'nın güzelliklerini dünyaya tanıtmak amacıyla başlatılan BursaFotoFest, her alanda öncü olan Bursa'da fotoğraf festivali alanında da örnek oldu" ifadelerini kullandı.



Yurt içi ve yurt dışından toplam 130 fotoğrafçının katılımıyla yapılacak festivalde, sanatçıların çalışmalarının Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (AKKM) sergileneceğini belirten Altepe, şunları kaydetti:



"Fotoğrafçıların Bursa'da çekeceği ve kentin tüm güzelliklerinin, çarşılarının, doğal mekanlarının yer alacağı güzel fotoğraflar da dünyayla paylaşılacak. On binlerce fotoğraf Bursa'dan dünyaya yayılacak. Festival bu yıl daha da büyüyerek devam ediyor. 130 sanatçı Bursa'ya gelerek bu etkinliğe katılacak. Bu hafta boyunca fotoğraf konuşulacak ve fotoğraf sanatının tüm güzellikleri Bursa'da yaşanacak"




#"BursaFotoFest"
#Fotoğraf Festivali
#Bursa Büyükşehir Belediyesi
#Recep Altepe
7 yıl önce