|

Büyük Taarruz açılışı yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, düzenlenen Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, başladı.

04:00 - 26/10/2023 Perşembe
Güncelleme: 23:59 - 25/10/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen festival, “29 Ekim’den 15 Temmuz’a Zor Zamanda Direnmek” temasını işliyor. Açılışta konuşan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Gazze’de yaşanan insanlık dramının Kıbrıs’ta da yaşandığını hatırlatarak, bu direnişin sanat yoluyla aktarılmasına vurgu yaptı. Festivale, katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise tarihten gelen varlığımızın altyapısını gösteren kültürümüze, sanatve sanatçılarımıza değer vermemiz gerektiğinin altını çizdi.

KATILIM 122 ÜLKEDEN

Festivalde Gazzelilerin direnişini anlatan belgeseller gösterilecek. Bu yıl da cezaevlerinde film gösterimi ve oyuncu söyleşileri yapılacak. 122 ülkeden 2 bin 876 filmin katıldığı festivalde,belirlenen 22 film ödül için yarışacak. Festival temasına uygun bir film de Büyük Taarruz Özel Ödülü’ne layık görülecek. Yarın akşamki ödül törenin ardından, Nurdan Albamya İnce’nin “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” tiyatro oyunu seyirciyle buluşacak.



#Aktüel
#Kültür
#Sanat
7 ay önce