|

Cafcaf'tan Charlie Hebdo'ya kapak

Mizah dergisi Cafcaf, Charlie Hebdo'nun dinlere saygısız tutumuna özel kapağı ile cevap verdi. Charlie Hebdo'nun dinlere saygısız tutumuna dünyada tepkiler sürerken anlamlı bir tepki de Cafcaf mizah dergisinden geldi.

Yeni Şafak
16:04 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 14:22 - 16/01/2015 Cuma
Yeni Şafak

Mizah dergisi Cafcaf, Charlie Hebdo'nun dinlere saygısız tutumuna özel kapağı ile cevap verdi. Fransızca Hayır, Hiçbir şey affedilmedi anlamına gelen "Non, Rien n'est pardonne'!" kapağı ile çıkan Cafcaf Avrupa kültürünün kendisini özgür ve sorgulanamaz bir konuma yerleştirme çabalarına tepki gösterdi. 


Charlie Hebdo son sayısının kapağında Hazreti Muhammed olduğunu vehmettikleri bir tipi elinde büyük harflerle "Ben Charlie'yim" yazılı bir dövizi tutarken çizmişlerdi. Üstte ise yine büyük harflerle "her şey affedildi" yazıyordu. Cafcaf ise Charlie Hebdo'ya cevap olarak hazırladıkları kapakta Afganistan, Gazze, Çeçenistan, Irak, Suriye, Mısır ve Çin'deki katlimlara işaret ederek dünyanın mazlum, katledilen halklarının kanları hala akarken hiçbir şeyin affedilemeyeceğini ifade etti.


#Mizah dergisi Cafcaf
#Charlie Hebdo
#Hazreti Muhammed
#Ben Charlie'yim
9 yıl önce