|

Çamlıdere’de 'Divan-ı Hikmet Okumaları'

“Divan-ı Hikmet Okumaları” projesi çerçevesinde, Dr. Hayati BİCE, yöneticiler, müftülük personeli ve halk ile bir araya geldi.

14:55 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 15:01 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Divan-ı Hikmet Okumaları
Divan-ı Hikmet Okumaları

İlçe müftüsü Burhan Tufan tarafından hazırlanan ve geçen ay Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından başlatılan okumaların ikincisi bu ay Dr. Hayati Bice tarafından gerçekleştirildi.

23.11.2022 tarihinde yapılan okumada Dr. Bice; Hoca Ahmet Yesevi’nin divanlarından örnek sundu. Divan-ı Hikmet’in önemi üzerinde duran Bice, Divan-ı Hikmet’in bir seferde hızlıca okunması yerine bölüm bölüm ve gerekirse özümsemek için defalarca okunması gerektiğini belirtti.

Divan-ı Hikmet’in, bireylerin yaşamında rehber olarak kullanabileceği nitelikte bir eser olduğunu vurguladı. Katılımcılara, Divan-ı Hikmet’ten kesitler sunan Bice, İlçe müftüsüne ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

İlçe müftüsü Burhan Tufan; Katılımlarından dolayı, alanında uzman olan ve 30 sene gibi uzun bir süreyi Hoca Ahmet Yesevi’yi ve eserlerini inceleyip topluma kazandıran ve davete icabet eden Dr. Hayati Bice hocaya teşekkürlerini iletti.

Müftü Burhan Tufan; Ankara ili Çamlıdere ilçesinde Din hizmetlerini etkin ve verimli hale getirmek için bu tür projelerin uygulanmaya devam edeceğini belirterek tüm katılımcılara şükranlarını sundu.

#Çamlıdere
#Divan-ı Hikmet
#okuma
1 yıl önce