|

Canan Karatay: Okul kantinleri kaldırılsın

Her söylediğiyle olay olan Prof. Dr. Canan Karatay, anne babaları uyardı. Okul kantinlerinin kar amacıyla bulunduğunu söyleyen Karatay, "Kantinler kar için oradalar, çocuk sağlığını düşündükleri için değil. Yumurta tereyağıyla cin gibi çocuklar olur. Ama çocukların cin gibi olmasını da öğretmenleri istemiyor. Çünkü kontrol edemiyorlar" dedi.

Yeni Şafak
10:11 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Prof. Dr. Canan Karatay
Prof. Dr. Canan Karatay

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir televizyon programında okul kantinleri ile ilgili konuştu.

Okul kantinlerinin kar amacıyla bulunduğunu söyleyen Karatay, anne babaları uyararak çocuklarının sağlığına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Okullardan kantinlerin kaldırılmasını öneren Karatay, "Kantinler kar için oradalar, çocuk sağlığını düşündükleri için değil. Sabah kahvaltısını okul hazırlayabilir en sağlıklı gıdalarla. Yumurta tereyağıyla cin gibi çocuklar olur. Ama çocukların cin gibi olmasını da öğretmenleri istemiyor. Çünkü kontrol edemiyorlar. Anne babalar çok uyanık olsun" dedi.

Tereyağ tüketmemenin olumsuz sonuçlar doğurduğu belirten Karatay, "Senelerce sağlıklı yağ yasaklandı, gözleri görmesin diye. 30 yaşındaki çocuklar kısır. Zayıf olmak sağlıklı değildir. En doğalını yiyin" ifadelerini kullandı.

#Canan Karatay
#Okul kantini
#Çocuklar
#Tereyağ
5 yıl önce