|

Cem Karaca sahnede

'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin galasında Karaca’nın görüntüsü hologram tekniğiyle sahneye yansıtıldı. Anadolu rock müziğinin efsane isminin hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyan film, 26 Ocak'ta vizyonda.

04:00 - 24/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 03:27 - 24/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
"Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi
"Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi

2004 yılında aramızdan ayrılan Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca'nın hayatını beyaz perdeye taşıyan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi gala gösteriminde sanatseverlerle buluştu. 26 Ocak'ta vizyona girecek filmin galası önceki gün akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı. Galada hologram teknolojisi kullanılarak Cem Karaca konseri gerçekleştirildi.

HER SAHNENİN AYRI BİR ANLAMI VAR

Filmde Karaca'yı canlandıran oyuncu İsmail Hacıoğlu, çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, “Bir kısmımız için 6 aylık bir serüven oldu bu. Bir kısmımız için de 7-8 haftada tükendi gitti. Umarım izleyenlerde tükenmeyecek bir iş olur. Bir efsaneden bahsetmeye çalıştık. Tabii ki haddimiz değil ama elimizden geldiğince çalıştık. Son söz seyircinin” diye konuştu. Hacıoğlu, çekimler sırasında her gün 2,5 saatlik özel bir makyaj yapıldığının altını çizerek, “Benim için her sahne ayrı bir anlam ifade ediyor. (Karaca'nın) Babasıyla vedalaştığı, Yasemin Hanım ile oynadığımız sahnenin benim gönlümde ayrı bir yeri var” ifadelerini kullandı.

HERKES İZLEMELİ

Yönetmen Yüksel Aksu, Karaca'nın bir dünya starı olduğunu belirterek, “Bence çok güzel bir film oldu. Ben birkaç kere para verip izlerim. Dolayısıyla alnım ak, yüzüm pak. Herkese tavsiye ediyorum. Bu kültürün, bu geleneğin, Anadolu rockın ve dünya çapındaki bir sanatçının biyografisini, yeni kuşaklar da öğrenmeli diye düşünüyorum” dedi.

ARTIK FİLM SİZLERE EMANET

Sanatçının oğlu Emrah Karaca da hem kendisinin hem de ekibin çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Konuştuğum herkes aynı heyecanı yaşıyor. Başta Yüksel Aksu ve oyuncularımız olmak üzere babam, dedem, babaannem ve annemi canlandıran tüm oyunculara, bu filme kattıkları her damla ter için tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Artık film sizlere emanet. Kaybettiğimiz değerleri bu şekilde anmak, tekrar izleyici ve dinleyiciyle buluşturmak bence çok önemli.”



#Sinema
#Film
#Cem Karaca
3 ay önce