|

Cemal Reşit Rey'de müzik ziyafeti

CRR'de bu hafta Yavuz Bingöl, Maxim Vengerov, Ulucan Kardeşler ve Erdal Erzincan gibi bir çok isim ziyaretçilerine müzik ziyafeti sunacak.

Yeni Şafak
09:50 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:17 - 20/01/2016 Çarşamba
IHA

Haftanın ilk konserinde halkın bağrından koparak temsil ettiği toplumun sorunlarını, değerlerini ve mesajlarını sazıyla dile getiren halk ozanlarından biri olan Türk âşık edebiyatının önemli temsilcilerinden Karacaoğlan'ın eşsiz eserleri Yavuz Bingöl'ün sesiyle Cemal Reşit Rey'de (CRR) yankılanacak. “Bin Yılın Ozanları" programı, 26 Ocak Salı günü 20.00'de başlayacak. Konserde, Türk halk müziğinin güçlü yorumcularından Yavuz Bingöl'e Şef Orhan Şallıel yönetimindeki Oda Orkestrası eşlik edecek. Muhteşem bir Türk müziği ziyafetinin sunulacağı konsere, Olgun Şimşek konuk sanatçı olarak katılacak.





Grammy ödüllü virtüöz kemancı Maxim Vengerov ile uzun yıllardır aynı sahneyi paylaştıkları Ulucan Kardeşler ve onların değerli dostları olan Amerikalı keman sanatçısı Ellen Jewett, Macaristan'dan katılan çellist Richard Rozsa ile Fransa'dan konuk olan klarinet sanatçısı Romain Guyot , CRR Konser Salonu'nda bir araya geliyor. "İnsanlar arasında iyilikten başka üstünlük tanımam" sözünün sahibi Ludwig van Beethoven'in bu cümlesini hayat ve sanat felsefeleri olarak kabul eden sanatçılar, Johannes Brahms'ın iki büyük Oda Müziği Başyapıtı ile 27 Ocak Çarşamba günü dinleyicilerinin karşısında olacak. Sanatseverlere unutulmayacak bir gece vaad eden müzisyenler, 20.00'de sahnede olacak.



Erdal Erzincan ile “Bağlama Resitali" CRR'de




İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2016 yılında başlattığı İstanbul'da Pazar Konserleri'nin ikincisinde ülkemizin yetiştirdiği yaşayan en büyük bağlama virtüözlerinden Erdal Erzincan, CRR sahnesinde olacak. Bağlamaya olan hâkimiyeti, müzikseverleri hayran bırakan muhteşem sesi ve sahne performansı ile büyük beğeni toplayan sanatçı, seçkin bir repertuvarla 31 Ocak Pazar günü 14.00'te haftanın son konserinde müzikseverlerin karşısına çıkacak.



Küçük yaşlarda bağlama çalmaya başlayan Erzurumlu sanatçı, 1985 yılında Arif Sağ Müzik Kursu'nda eğitim aldı. 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'ne girdi. 1994 yılında hazırladığı “Töre" isimli ilk solo albümünden sonra “Garip", “Gurbet Yollarında", “Anadolu"(Enstrümantal), “Al Mendil", “Kervan" ve “Giriftar" (Enstrümantal) isimli albümlerini hazırladı. Ayrıca Tolga Sağ, İsmail Özden, Yılmaz Çelik ve Muharrem Temiz ile birlikte “Türküler Sevdamız" adı altında üç albüm hazırladı. 2004 yılında Viyana'da Wiener Konzerthaus'ta Russell McGregor yönetimindeki Ambassade Senfoni Orkestrasıyla birlikte konser verdi. On yılı aşkın bir süredir kendi adını taşıyan müzik kursunda eğitim veren müzisyen ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam ediyor.



#Cemal Reşit Rey Konser Salonu
#Yavuz Bingöl
#Maxim Vengerov
#Ulucan Kardeşler
#Erdal Erzincan
8 yıl önce