|

Cervantes İstanbul'da!

İstanbul'da açılan "Cervantes Enstitüsü" İspanyolca konuşan ülkelerin kültürlerini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Enstitü'nün açılışına, İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar 'da katıldı

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 18:46 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İstanbul'da yaptırılan "Cervantes Enstitüsü", İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar'ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı. İspanya hükümleti tarafından kurulan enstitü, Taksim Tarlabaşı'nda hizmete girdi. "Cervantes Enstitüsü" ilk defa 1991 yılında İspanya tarafından, İspanyol dili eğitimi ve İspanyolca konuşan ülkelerin kültürlerinin dünyada tanıtılması için kuruldu. Enstitü, 24 ülke ve 26 merkezde dil ve öğretmenlik eğitiminin yayında, kültürel faaliyetler düzenliyor. Enstitü, kuruluşundan günümüze kadar İspanyolca kurslarından 400 bin öğrenci mezun etti. Enstitü'nün Onursal Başkanlığını İspanya Kralı Juan Carlos, Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Başbakan Jose Maria Anzar yapıyor. Enstitü dil programlarının yanı sıra konserler, resim ve heykel sergileri gibi kültürel faaliyetlere de ev sahipliği ediyor.



İspanyolca kursları verilecek


Enstitü'de her düzeyde İspanyolca kursları genel dil ve özel kurslar verilmekte. Kütüphanesi'nde 5 bin çiltten fazla kitap bulunan enistütü, öğretmen ve öğrenciler için son derece zengin bir kaynak imkanı sunuyor. En gelişmiş teknoloji ile donatılmış olan "Cervantes Enstitüsü"nün kütüphanesinın açılışı 2002 yılının Ocak ayı içersinde yapılması öngörülmekte. Enstitü'de İspanyolca alanında son derece deneyimli öğretmenler görev alıyor. Genel kurslar 4 kurdan oluşmakta. Kurslar başlangıç, orta, ileri düzey ve üst düzey olarak belirilendi. Kayıtlar 18-28 Eylül tarihleri arasında Cervantes Enstitüsü'nde gerçekleştirilecek. İspanyolca diline sahip öğrencilerin seviyelerinin tespit edilmesi için önceden 'Seviye tespit sınavı' yapılacaktır.


#"Cervantes Enstitüsü"
#Jose Maria Aznar
#İspanya
23 yıl önce