|

Çıkardığımız eklerle tarihe dipnot düştük

15 Temmuz darbe girişimini daha ilk dakikalarında duyurarak milleti ayağa kaldıran ve gece boyu direnişi diri tutan Yeni Şafak, darbe girişimin hafızalara iyice kazınsın ve gelecek nesiller ihaneti tüm detaylarıyla öğrensin diye 3 yılda 9 eki okuyucuların arşivine kattık

16:53 - 3/05/2019 Cuma
Güncelleme: 17:07 - 3/05/2019 Cuma
Yeni Şafak
15 Temmuz Köprüsü-Darbe Gecesi
15 Temmuz Köprüsü-Darbe Gecesi

15 Temmuz 2016... Türk tarihinin en kara gecelerinden birisi. Yaklaşık 40 yıldır devlete, basına, sivil topluma, ekonomiye, kısacası hayatın her alanına sinsice sızıp yerleşen küresel ihanet örgütü, aldığı talimatla harekete geçerek Türkiye’yi işgale kalkıştı. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle milyonlar bu hain girişimi boşa çıkardı. “Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz/ Bu yol hak yoludur dönme bilmeyiz yürürüz” diyen ecdadın torunları, sokak sokak acımasız bir direniş göstererek hem hainlerin hem de efendilerinin yarım asırlık planını başlarına geçirdi.

HAFIZALARA KAZIDIK

O gece ihanet girişimini daha ilk dakikalarında Türkiye’ye duyurarak milleti ayağa kaldıran ve bir asra bedel gece yaptığı yayınlarla da direnişi diri tutan Yeni Şafak, darbe girişimin birkaç gün sonra ve yıl dönümlerinde bu işgal girişimi hafızalara iyice kazınsın diye dolu dolu ekler hazırladı.

ADLARI SİLİNMEYECEK

Darbeden bir yıl sonra 96, 2017 yılında 96, 2018 yılında 120 sayfadan oluşan toplam 9 eki okuyucuların arşivine kattık. Eklerde o geceyi dakika dakika yeniden yaşattık. Başta mesai arkadaşımız, ağabeyimiz Mustafa Cambaz olmak üzere adları mezar taşlarında silinip gitmesin diye o gecenin kahramanlarını yadettik, aileleriyle yaptığımız görüşmelerle acılarına sizi de ortak ettik.

SESLERİNE SES OLDUK

O gecenin izini vücutlarında taşıyan gazilerle hasbihal ettik. Üniformalı teröristlerin ellerini bağlayarak kafasından vurduğu Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Turgut Aslan’ın sesine ses olduk. Boğaz Köprüsü’nde oğlu Abdullah Olçok ile eşi Erol Olçok’u şehit veren Nihal Olçok’un vakur duruşuna şahit olun istedik.

TAM 312 SAYFALIK ARŞİV

Kendi halkına bomba yağdıran hainleri bir kez daha tanıttık, akıbetleri hakkında bilgiler verdik . Türk halkının 15 Temmuz destanına “Kontrollü darbe” diyenlerin o geceki kontrollü kaçışlarını duymayan kalmasın diye bir kez daha sayfalarımıza taşıdık. İş dünyasının görüşlerinden, 15 Temmuz konusunda düzenlenecek etkinliklerden sizleri haberdar ettik. Kısacası bu ihanet unutulmasın diye tarihe 312 sayfalık bir not düştük....






#15 Temmuz
#darbe girişimi
#millet direnişi
5 yıl önce