|

Çoban Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince açılan müzede, kepenekten kavala, bastondan su testisine kadar çok sayıda malzeme sergileniyor. Müze 2 yıldır yapılan çalışmalar neticesinde açıldı.

Yeni Şafak
11:42 - 10/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:53 - 10/08/2017 Perşembe
AA
Müzede, kepenekten kavala, bastondan su testisine kadar çok sayıda malzeme sergileniyor.
Müzede, kepenekten kavala, bastondan su testisine kadar çok sayıda malzeme sergileniyor.

Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğince açılan, kepenekten kavala, bastondan su testisine kadar çok sayıda malzemenin sergilendiği "Çoban Müzesi" ziyaretçilerini bekliyor.

Birlik Başkanı İhsan Akın, kurum binasında açtıkları müzede gazetecilere yaptığı açıklamada, müzeyi kurmak için yaklaşık 2 yıldır çalışma yürüttüklerini söyledi. Birlik üyelerinin katkılarıyla topladıkları, çobanların geçmişten bu yana kullandıkları eşyaları müzede sergilemeye başladıklarını anlatan Akın, yaklaşık 14 üniversitenin de kendilerine destek verdiğini belirtti. Türkiye'de böyle bir müzenin olmadığını ifade eden Akın, "Çobanlık mesleğini ve çobanların günlük yaşamını tanıtmayı amaçlıyoruz. Çobanların kendileri ve hayvanlar için kullandığı her türlü şeyi sergiliyoruz. Gaz lambası, kıl çadırı, el feneri, battaniye gibi malzemeler var. Destek verilirse bu müzeyi daha da genişleteceğiz." dedi.

Akın, çarıktan su testisine, kepenekten kaval ve bastona kadar çok sayıda malzemenin sergilendiği müzenin, hafta içi her gün 10.00-17.00 saatlerinde ücretsiz gezilebildiğini kaydetti.


#Malatya
#çoban
#müze
7 yıl önce