|

Çöpten aldıkları yiyecekler için hırsızlıkla suçlanıyorlar

Almanya'da iki genç kadın bir süpermarketin çöp konteynerine atılmış yiyecekleri aldıkları için hırsızlık suçlaması ile karşı karşıya. Franzi ve Caro'nun suçlu olmadığı ve çöpten atık yiyecek almanın suç olmadığını göstermek için ülkede protestolar yapılıyor.

Yeni Şafak
10:04 - 5/02/2019 Salı
Güncelleme: 10:22 - 5/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Franzi ve Caro mahkemedeyken.
Franzi ve Caro mahkemedeyken.

Almanya'da Franzi ve Caro isimli iki genç kadın bir süpermarketin çöp konteynerinden atık gıda aldıkları için hırsızlıkla suçlanıyor.

Almanya'da yılda 11 milyon ton gıda malzemesi çöpe gidiyor. Bu da 275 bin kamyona sığacak kadar israf demek. Ancak Almanya'da çöp konteynerlerinden bir şey almak yasak.

İki genç kadın ülkede protesto eylemi dahi yapıldı. Çünkü Almanların yüzde 80'i daha az yiyeceğin çöpe gitmesini istiyor.

Hakim ise suçları sabit görüp genç kadınlar hakkında iki yıl ertelemeli para cezası verdi. Ayrıca bir aşevinde sekiz saatlik kamu hizmeti görecekler.

"Yiyecekler çöpe atılmıştı. Bize göre herhangi bir maddi değeri kalmamıştı. Süpermarket atık gıdaları satmayacaktı" derken Caro şu ifadeleri kullandı: "Temyize gidip gitmeyeceğimize gerekçeli kararın açıklanmasından sonra bakacağız.


#Franzi ve Caro
#Almaya
#Atık yiyecek
#Çöpten yiyecek aldıkları için
5 yıl önce