|

CRR'de barok müziği konseri

Avrupa'nın en eski müzik topluluklarından Concerto Köln ile koloratur alanında dünyanın en çok aranan sopranolarından Simone Kermes, CRR'de müzikseverlerle buluşacak.

Yeni Şafak
11:04 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:08 - 4/12/2014 Perşembe
AA
Barok müziğinin öncü ismi Simone Kermes
Barok müziğinin öncü ismi Simone Kermes
Avrupa'nın en eski müzik topluluklarından Concerto Köln ile koloratur alanında dünyanın en çok aranan sopranolarından Simone Kermes, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda Handel ve Vivaldi'nin seçkin eserlerini seslendirecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Grammy ödüllü Concerto Köln ve 2011'de Echo Klassik tarafından "Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı" unvanıyla ödüllendirilen Simone Kermes, 9 Aralık'ta CRR'de müzikseverlerle buluşacak.


Konserde, Simone Kermes ve Concerto Köln topluluğu, Handel ve Vivaldi'nin operalarından aryalar ve uvertürler sunacak. Barok müziğinin ses tınılarının duyulacağı konserde, Concerto Köln ayrıca Evaristo Felice Dall'Abaco ve Francesco Saverio Geminiani'nin melodik zenginliklerle örülü konçerto grossolarını da seslendirecek.


Simone Kermes, bugüne kadar Daniel Harding, Emmanuelle Haim, Max Emanuel Cencic gibi dünyaca ünlü yıldızlarla konserler veren Concerto Köln ile İstanbullulara klasik müzik ziyafeti sunacak.


Simone Kermes


Lirik dramatik koloratur alanında dünyanın en çok aranan sopranolardan Simone Kermes, barok müziğinin en iyi yorumcularından biri olarak kabul ediliyor. Özellikle Handel ve Vivaldi gibi barok ustalarının virtüöz eserlerini ve aynı zamanda soprano parçaları ile Mozart'ın konçerto aryalarını kendine özgü tarzıyla seslendiren sanatçı, dünyanın birçok yerinde verdiği konserlerle büyük beğeni topluyor.


Dünyanın seçkin operalarında sahneye çıkan, Leipzig Gewandhaus ve Staatskapelle Dresden gibi orkestralarla konserler veren Kermes, 2006 ve 2007'de Vivaldi'nin eserlerinden çıkardığı "Griselda" albümüyle çok sayıda uluslararası ödül kazandı.
#Simone Kermes
#Cemal Reşit Rey
#CRR
#İBB
9 yıl önce