|

Cüce su aygırı doğdu

Darıca'daki hayvanat bahçesinin 7 yaşındaki cüce su aygırı "Malya"nın dünyaya getirdiği yavruya "Mela" ismi verildi. 6 kilo doğan ve hızla 24 kiloya ulaşan su aygırının gelişim sürecinin tamamlanması halinde, misafirler tarafından ziyaret edilmesine izin verilecek.

Yeni Şafak
10:03 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:18 - 13/04/2017 Perşembe
AA
Cüce su aygırı "Mela" dünyaya gözlerini açtı
Cüce su aygırı "Mela" dünyaya gözlerini açtı

"Canlı gen bankası" olarak adlandırılan Kocaeli'deki Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi, Türkiye'de ilk defa cüce su aygırı doğumuna ev sahipliği yaptı.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan türlerden olan 7 yaşındaki cüce su aygırı Malya, 2 hafta önce başarılı bir doğum gerçekleştirerek ilk yavrusuna kavuştu.


Biraz daha büyüyünce misafirler görebilecek
Sağlıklı bir şekilde dünyaya gözlerini açan ve "Mela" ismi verilen yavru, adaptasyon sürecini tamamlamasının ardından misafirlerce ziyaret edilebilecek. Adaptasyon süreci tamamlanana kadar Mela'nın fotoğrafları, parkın sosyal medya hesaplarında paylaşılacak.

6 kilodan 24 kiloya çıktı
Hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, cüce su aygırlarının IUCN Tehdit Altında Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Doğum çok başarılıydı. Yavru da sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. İlk havuza giriş anı çok etkileyiciydi. Yakın zamanda da hızlı bir şekilde kilo alarak 6 kilodan 24 kiloya ulaştı. Vahşi doğada 2 binden daha az cüce su aygırı var. O yüzden bu yavrunun genetik değeri çok büyük. Türünün geleceğinde hayati bir rol oynayacak yavru su aygırına ev sahipliği yapmaktan dolayı heyecanlıyız."
#IUCN
#Hayvanat bahçesi
#Su aygırı
7 yıl önce