|

Cumhurbaşkanı pop albümü çıkardı

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono romantik pop şarkılarından oluşan üçüncü albümünü çıkardı.

Bbc
00:00 - 26/01/2010 Salı
Güncelleme: 18:10 - 26/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı pop albümü çıkardı
Cumhurbaşkanı pop albümü çıkardı

'Ku Yakin Sampai Di Sana' (Başaracağıma Eminim) adlı albümde Endonezya'nın en sevilen pop şarkıcıları yer alıyor.


Cumhurbaşkanı Yudhoyono, müziğiyle "içindeki duyguları yansıtmak ve Endonezyalılara ilham kaynağı olmak istediğini" söylüyor.


Ancak Yudhoyono, halen yolsuzluk skandalıyla uğraşıyor ve halk arasındaki desteği de giderek azalıyor. Yudhoyono'yu eleştiren çevreler Cumhurbaşkanı'nın ülkeyi yönetme işine odaklanması gerektiğini vurguluyorlar.


Yudhoyono, albümün kapağındaki mesajında, "boş zamanlarını ülkeye hizmet etme çabası ve duygularını sanatsal bir şekilde ifade etmekle geçirdiğini" yazıyor.


Endonezya Cumhurbaşkanı, bestelediği müziğin "bir ulusun yazgısını, o ülkenin çocuklarından başka kimse değiştiremez" görüşünden esinlendiğini söylüyor ve ekliyor:


"Bu sanat yapıtlarıyla içimdeki duyguları daha geniş topluluklara, Endonezya'nın çocuklarına yansıtmayı umuyorum."


Jakarta Post gazetesi, albümde yer alan 9 parça arasında, "İlerle Yurdum", "Senin İçin, Tatlı Çocuk", "Aşkımı Özlüyorum" ve "Gezegenimizi Kurtarın" gibi şarkıların bulunduğunu yazıyor.



Endonezya Gençlik ve Spor Bakanı Andi Mallarangeng, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Yudhoyono hakkında, "Her zaman ve her yerde birşeylerden ilham alıyor. Yurt dışına gittiği uçak yolculuklarında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda..." diyor.


Albümde yer alan "Ruhum O Gece Aydınlandı" adlı şarkının Peru'ya yapılan Cumhurbaşkanlığı ziyareti sırasında yazıldığı belirtiliyor.


Mallarangeng, geçen yıl Temmuz ayında yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Yudhoyono'nun lise yıllarından beri şarkı yazdığını ve albümden elde edilecek gelirin hayır kurumlarına gideceğini söylüyor.


BBC'nin Cakarta'daki muhabiri Karishma Vaswani, albümün, Cumhurbaşkanı Yudhoyono'nun 2008 yılında bir Endonezya bankasının devlet desteğiyle kurtarılması yüzünden patlak veren yolsuzluk skandalına karıştığı bir sırada piyasaya çıktığına işaret ediyor.


Bankanın kurtarılması için ayrılan paranın bir kısmının Yudhoyono'nun seçim kampanyası için kullanıldığı iddia ediliyor.


Eski bir General olan Yudhoyono'nun her zaman müziğe meraklı olduğu ve üçüncü albümün büyük olasılıkla son müzik çalışması olmayacağı belirtiliyor.

14 yıl önce