|

Dansçıysan göster bakalım!

İsrail'in Alvin Ailey isimli dans grubunun Afrika kökenli Amerikalı üyesini ülkeye almadan önce dans ettirmesi tepki çekti.

İha
00:00 - 10/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 10:45 - 10/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Dansçıysan göster bakalım!
Dansçıysan göster bakalım!

İsrail havalimanı güvenlik görevlileri, merkezi New York'ta olan Alvin Ailey isimli dans grubunun Afrika kökenli Amerikalı üyesini ülkeye almadan önce dans ettirmesi tepki çekti.

Dans grubundan yapılan açıklamada, babası Müslüman olan ancak nişanlısı İsrail'de çok büyük bir ailenin mensubu olan Abdurrahim Jackson'a yapılan muamele hakkında İsrail yetkililerinin bir açıklamada bulunmadığını söyledi.

Grubun sözcüsü, İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'na gelişlerinde Jackson'ın gruptan ayrılarak bir odaya alındığını ve güvenlik yetkilileri tarafından sorgulanmaya başladığını belirtti.

Sözcü, "Jackson'a kim olduğunu, ne yaptığını ve adı hakkında sorular sordular. O ise, grubun programını göstererek, kendisinin de bir danscı olduğunu söyledi. Ancak yetkililer kendisine, 'dansçıysan dans et' dedi. Sonra o da bazı dans figürleri gösterdi" diye konuştu.

Sözcü, Jackson'un bu tür muamelelere yabancı olmadığını belirterek "Dominik Cumhuriyeti'ni ziyaretinde de kendisine benzer şekilde davranılmıştı" diye konuştu.

Jackson ise, havalimanında sorgulamanın kendisi için problem olmadığını ancak dans etmesini istemelerinden "büyük üzüntü" duyduğunu söyledi.

İsrailli yetkililer konuyla ilgili açıklama yapmadı. Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail Havalimanı Yönetimi'nde böyle bir olayın kayıt altına alınmadığını bildirdi.

16 yıl önce