|

Değişimin adı: Fiat Punto Evo

Fiat'ın ilk olarak 2005 yılında tanıttığı küçük hatchback sınıfındaki modeli Fiat Grande Punto'nun tamamen yenilenerek Fiat Punto EVO adını alan modeli fark yaratıyor.

Merve Sena Kılıç
00:00 - 11/04/2010 Pazar
Güncelleme: 22:27 - 10/04/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Değişimin adı: Fiat Punto Evo
Değişimin adı: Fiat Punto Evo

Yeni modellerinin imaj ve satış başarısı anlamında da global anlamında gücünü artıran Fiat'ın küçük sınıftaki hatchback karoserli modeli, Fiat Punto Evo yollarda İtalyan esintisi oluşturuyor. Fiat Grande Punto, 4 yılda yaklaşık 1.2 milyon adetten fazla üretilmiş ve önemli bir satış başarısına imza atmıştı. Grand Punto'nun yerini alan ve Fiat Grubu CEO'su Sergio Marchionne tarafından adı konulan Fiat Punto Evo da geçtiğimiz Eylül ayından bu yana Avrupa pazarlarında 70 bin adete yakın sipariş alarak başarısını kanıtlıyor. Ülkemizde ikisi benzinli olmak üzere toplam 3 motor ve 2 farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulan Fiat Punto Evo'da isteğe bağlı olarak Dualogic otomatik şanzıman tercih edilebiliyor.


ÇARPICI İÇ VE DIŞ TASARIM

Fiat'ın Tasarım Merkezi (Centro Stile) tarafından gerçekleştirilen ve hem iç tasarım hem de dış tasarım ve teknolojik unsurlarını kapsayan bir evrim sürecinden geçen Fiat Punto Evo, ilk bakışta bile farklılıklarını açık biçimde belli ediyor. Fiat Punto Evo'nun iç mekanında özellikle yenilenen gösterge paneli, tasarımı değişen orta konsol ile birlikte yeni tip koltuklar ve eşya saklama gözleri ön plana çıkıyor. Küçük sınıfta mevcut kalite çıtasını daha da yukarıya çekmek amacıyla kabin içinde yüksek kaliteli plastik ve deri materyal kullanılması ise Fiat Punto Evo'nun kabin içinde en fazla dikkat çeken unsuru oluşturuyor. 275 litrelik bagaj hacmi ise arka koltukların yatırılmasıyla 1030 litreye kadar genişleyebiliyor.


TEKNOLOJİK YENİLİKLER ÖN PLANDA

Türkiye'de ilk defa Fiat Punto Evo modeliyle pazara giriş yapan yeni sistem “ecoDrive Info (Ekolojik Sürücü Bilgisi)' sürüş stiliyle ilgili anlık bilgiler veriyor. Yeni sistem yol güzergâhına uyum sağlarken, vites değiştirip gaz pedalına basarak çevresel etkiyi azaltmak ve tüketimi ideal konuma getirmeye dair faydalı önerilerde bulunuyor. Azalan tüketim ve emisyonların yanında yeni Fiat Punto Evo, trafikte motoru kapatan ve yeniden çalıştıran Start&Stop (Çalıştır&Durdur) sistemiyle de donatılmış olarak tercih edilebiliyor. Buna ek olarak, Start&Stop sistemine bağlı Vites Değişim Göstergesi (Gear Shift Indicator /GSI), sürücülere ne zaman vites değiştirmeleri gerektiğine dair tavsiyede bulunarak, motorun yakıt yönünden daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bir tür co-pilot. Örneğin GSI, motorun daha az yakıt içeren, daha ince bir karışım yakmasını temin etmek için gösterge paneli üzerindeki bir sinyal aracılığıyla vites büyütmeyi tavsiye edebiliyor ya da mevcut torktan en iyi şekilde yararlanmak için vites küçültmeyi önerebiliyor.


Yaz lastiklerinde lider

Otomobil lastiklerine AB kriterleri getiriliyor. 2012'de uygulamaya konulacak kriterler çerçevesinde lastikler en iyi “C“ en kötü “G“ olarak sınıflandırılacak. Avrupa ve dünyanın lastik devleri de kriterler uygulamaya geçmeden önce AB Lastik Etiketi'ne uygunluk için birbiriyle yarışıyor. Kasım 2012'den itibaren tüm lastik firmaları için bağlayıcı niteliği bulunan 'AB Lastik Etiketi“ kriterleri çerçevesinde gerçekleştirilen testlerden başarıyla çıkan Continental, 'ıslak zemin tutunma performansında A sınıfı olarak değerlendirilen tek lastik' ünvanını kazandı. Avrupa Otomobil Kulübü tarafından düzenlenen testlerden çıkan sonuçların tüketici satın alma kararlarını doğrudan etkileyeceği belirtiliyor.


Subaru'dan bahar kampanyası

Subaru bahar kampanyası ile tüketicileri hayallerindeki Subaru modelleriyle buluşturuyor. Forester, Legacy ve Outback modelleri'nde Nisan sonuna kadar çok özel indirim oranları ve cazip kredi seçenekleriyle tüketicilere sunuluyor. Subaru'nun bahar kampanyası kapsamında en çok tercih edilen modelleri arasında yer alan efsanevi Impreza'lara 34 bin 750 TL'den başlayan fiyatlarla sahip olunuyor. Her türlü yol koşulunda rahatlıkla kullanılabilen, güvenlik özellikleriyle sınıfında fark yaratan 'Aile Dostu' Forester'ın AWD 2.0XS 4AT Comfort ve Limited benzinli modellerinde peşin alım indirimi olarak 1 bin 500 TL + KDV tutarında katkı sağlanıyor.


Nisan'da Peugeot kıpır kıpır

Peugeot, Nisan ayında müthiş fırsatlar, çok cazip kredi seçenekleri ve cıvıl cıvıl hediyelerin yanı sıra test sürüşüne katılanlara çekilişle 5 adet 206+ kazanma imkanı sunuyor. 1 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasında Peugeot Showroom'larına gelerek test sürüşü yapan herkes, 5 hafta sürecek kampanya sonunda 5 adet 206+ kazanma şansını elde edecek. Kampanya süresince Peugeot 207 modellerinde 6.290 TL'ye, 308 modellerinde ise 5.000 TL'ye varan indirim oranları dikkat çekiyor. Peugeot'nun crossover modeli 3008 Premium Pack Auto6R modelinde ise cam tavanı kapsayan Cielo Paketi ve Grip Control ücretsiz olarak sunulurken yeni monospace modeli 5008'de Video Paketi promosyonu devam ediyor. Ayrıca showroom'lara gelen tüketiciler özel seri Peugeot modellerini keşfedebilecek ve 0,94 faizle 24 ay vadeli kredi imkanından da faydalanabilecekler. Peugeot Finans'tan kredi kullanan herkese OGS hediye ediliyor.


Honda 'Spacy' Türkiye'de!

Honda'nın, Motoplus 2010 motosiklet fuarında tanıtımını yaptığı yeni scooter modeli Spacy satışa sunuldu. Güçlü ve güven veren performansı, kullanım kolaylığı ile her anı keyifle yaşamanıza olanak sağlayan 'her yere gider' stili ile yeni Spacy kullanıcısına konfor ve keyfi bir arada sunmayı vaat ediyor. Beyaz, Gümüş, Füme, Mavi ve Siyah olmak üzere zengin bir renk seçeneğine sahip olan Spacy, 4.080 TL fiyatıyla Honda bayilerinde alıcılarını bekliyor.



14 yıl önce