|

Deniz Akkaya köpek balıklarıyla yüzdü

Dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan Florya''daki İstanbul Akvaryum''da dalışlar başladı. Akvaryumun ilk misafiri Deniz Akkaya oldu. Akkaya, akvaryumda köpek balıklarıyla yüzdü.

Cihan
00:00 - 22/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 20:36 - 22/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Deniz Akkaya köpek balıklarıyla yüzdü
Deniz Akkaya köpek balıklarıyla yüzdü

İstanbul Akvaryum, deniz dünyası ile yakından tanışmak isteyenlere fırsat sunuyor. İsteyenler akvaryuma dalış yapıp balıklarla yüzebilecek. Dalış yapanlara uzman ekipler eşlik edecek.

Akvaryuma ilk dalışı ünlü manken Deniz Akkaya yaptı. Köpek balıklarıyla yüzen Akkaya, dalış sonrası duygularını paylaştı. ''Su dünyasına daldığımda günlük stresten uzaklaşıyorum" diyen Akkaya, "Suyun altındaki hayat, kendi içindeki ritim, düzeni ve su canlılarının kendi aralarındaki uyumu eşsiz ve görülmeye değerdi. Özellikle çocuklarımıza su altındaki dünyayı tanıtmak hiç bu kadar kolay olmamıştır. Su altındaki hayat ürkütücü değil, aksine yaşadığımız dünyadan daha çekici. Köpekbalıkları isminin yarattığı ürkütücülükte değil. Bence herkes bu deneyimi yaşamalı ve bu dünyanın yaşadığımız dünyanın aksine güzelliğinin farkına varmalı. Bu deneyimi İstanbul Akvaryum''da herkes yaşayabilecek.'' sözleriyle anlattı.

Akkaya, köpekbalıklarıyla birlikte yaklaşık yüz elli farklı türde, bin beş yüz canlı ile aynı suda yüzdü. İçerdeki hayatın dışardakinden çok daha güzel olduğunu söyleyen Deniz Akkaya bu fırsatı herkesin değerlendirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

12 yıl önce