|

Devlet geçit vermeyecek! Bakan Fahrettin Koca'dan sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Keçirören'deki bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan bir hastanın yakınlarının hastaneyi basmasına tepki gösterdi. Sağlık çalışanlarının olası bir şiddet fiiline karşı kapıyı kapattıklarını belirten Bakan Koca, "Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!" ifadelerini kullandı. Ayrıca konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından sabah saatlerinde “Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir” isimli bir basın açıklaması yapılacak.

Haber Merkezi
02:19 - 22/09/2020 Salı
Güncelleme: 07:14 - 22/09/2020 Salı
Yeni Şafak
Fahrettin Koca
Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ankara'daki bir hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan hastanın yakınlarının sağlık çalışanlarına yönelik şiddet girişimine tepki gösterdi.

Devlet geçit vermeyecek!

Bakan Koca yaptığı paylaşımda
"Keçiören EAH Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!"
ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

  • Ankara Keçiören'de silahlı saldırıda ağır yaralanan şahıs, kaldırıldığı acil serviste hayatını kaybetmiş ve sonrasında şahsın yakınları hastaneyi basınca sağlık çalışanları kendilerini sedyelerle korumaya çalışmıştı.

Sabah saatlerinde basın açıklaması yapılacak

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sabah saatlerinde “Sağlık çalışanına saygı bir insanlık kalitesidir” isimli bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu.


#Fahrettin Koca
#Ankara
#Şiddet
#Sağlık çalışanları
4 yıl önce