|

"Dikenleri Gül Eyledik" şiir kitabı çıktı

Dikenleri Gül Eyledik ismini taşıyan şiir kitabı, Vatan, Bayrak, Aşk, Hasret, Gurbet kokan mısralardan oluşuyor. Kitap, Alptürk Yesevi imzası taşıyor ve bünyesinde 190 adet şiir barındırıyor.

Yeni Şafak ve
11:39 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:46 - 13/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Alptürk Yesevi imzası taşıyan "Dikenleri Gül Eyledik" şiir kitabında, Milli ve Manevi değerler, ağırlıklı olarak Tarihe nam salmış şehit ve şehit liderler ve onların ayrılık acısının gönüllerde ki yeri anlatıyor. Bunu yanı sıra toplumda yaşanan sosyal konular da yer veriliyor. Annesiz babasız gurbette yaşanan bayramları ve anne sevgisini bolca işleyen şair, öksüz ve yetim kalmış yüreklerin diline de tercüman oluyor. Bazen somaya gidiyor, bazen kırıma giderek, Musul'u, Kerkük'ü bazen de Uygur Türklerinin acılarını ve sıkıntılarını mısralara taşıyor. Şairin sıkça dile getirdiği en önemli ayrıntı ise, zalimlere karşı dik durulması gerektiği ve haksızlığa direnmeyi, dünyanın yalan olduğunu, ahretin gerçeğini dile getiriyor. Mutlak güç olan Rabbimizin büyüklüğünü ve tek sığınağımız Allah olduğunun altını çizerek Tarihin için de geziniyor ve Fatih Sultan Mehmet Han'a methiyeler yazıyor.



Şair Alptürk Yesevi, kitabının hedeflerini ise şu sözlerle ifade ediyor; "Hedefim birlikte yaşamaktan ve mensubu bulunmaktan şeref duyduğum Müslüman halkın ve milletimizin sesi olmak. Milletimin acısını, sevincini, sıkıntısını ve muradını dile getirmek. Halkın içinden biri olarak hayalden uzak gerçekleri anlatmak Türk edebiyatında; şiire ömrünü adamış ustaların yolundan giderek kendime has bir tat katmak, yeni bir soluk olmak istiyorum."



Şair Alptürk Yesevi kimdir?

1968 yılında Sivas da doğan şairin aile kökeni Orta Asya'dan geliyor. Önce Kars daha sonra Sivas'a yerleşen Yesevi, annesinden sonra babasını da kaybederek ailesinin sorumluluğu üstleniyor. 12 yaşında yazmaya başlayan şair, hayatın zorlukları arasında eğitimini Sivas'a ta tamamlayarak, 1991 yılında devlet memurluğuna başlıyor. İlk görevine kendi ifadesi ile, sevdalısı olduğu İstanbul'da başlıyor. Halen İstanbul'da yaşamaya devam eden

Alptürk Yesev

evli ve Kürşat, Yunushan, Yusufhan isminde üç oğlu var.















#Alptürk Yesev
#Dikenleri Gül Eyledik şiir kitabı
#edebiyat
#sanat
#şiir
9 yıl önce