|

Dink Ödülü Beşikçi'nin

Dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Bu yılki ödüller Toplumbilimci İsmail Beşikçi ve Rus Uluslararası İnsan Hakları Örgütü Memorial Üyesi Alexander Çerkasov'a verildi.

Cevat Zorba
00:00 - 16/09/2012 Pazar
Güncelleme: 02:56 - 16/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Dink Ödülü Beşikçi'nin
Dink Ödülü Beşikçi'nin

Suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Hrant Dink anısına her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülleri sahiplerini buldu. Her sene Dink'in doğum tarihi olan 15 Eylül'de yapılan ödül töreni dün akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Törene yerli ve yabancı bir çok konuk katıldı.

Ödül Komite Başkanlığını Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ali Bayramoğlu'nun yaptığı tören de Türk siyasi hayatında önemli çalışmalara imza atan Sosyolog İsmail Beşikçi ve Rus Uluslararası İnsan Hakları Örgütü Memorial Üyesi Alexander Çerkasov ödüllerini aldı. Ödül töreni öncesi Majak Toşikyan tarafından Hrant Dink için bestelenen oratoryo ilk defa seyirciyle buluştu. Orkestraya Surp Lusavoriç Korosu, Kevork Tavityan, Aylin Ateş ve Petro eşlik etti.

ÖDÜLÜN SORUMLULUĞUNU TAŞIYACAĞIM

Ödül töreninde bir konuşma yapan Ali Bayramoğlu, Hrant Dink Vakfı'nın her türlü şiddete ilkesel bir duruş sergilediğini dile getirerek 'Daha adil, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle ve toplumsal birlikteliği sağlamak amacıyla bu vakıf kuruldu. Ödül alanları tebrik ediyorum' dedi. İsmail Beşikçi ise ilk kez bir ödülü kabul ettiğini ve Hrant Dink adına bu ödülü almanın sorumluluğunu taşıyacağını söyledi. Ödül alan diğer isim Çerkasov ise inandıkları uğruna hayatını kaybeden Dink'e sonsuz saygı duyduğunu ve bu nedenle ödül almanın gurur verici olduğunu ifade etti.


12 yıl önce