|

DNA testiyle öldü denilen adam 2 ay sonra evine döndü

Kazakistan’ın küçük Tomarli kasabasında bulunan bir cesedin yapılan DNA testiyle yüzde 99,2 ihtimalle kayıp Aigali Supygaliev'e ait olduğu belirtildi. Ancak 'ölü' Supygaliev, cenaze töreninden iki ay sonra evine döndü.

Yeni Şafak
22:50 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:47 - 9/11/2018 Cuma
Diğer
Aigali Supygaliev'in öldüğü düşünülerek, cenaze töreni düzenlendi. Aile, masraflar nedeniyle Kazak polisine dava açmaya hazırlanıyor.
Aigali Supygaliev'in öldüğü düşünülerek, cenaze töreni düzenlendi. Aile, masraflar nedeniyle Kazak polisine dava açmaya hazırlanıyor.
Yerel basına konuşan Supygaliev'in yeğeni, "
İki ay önce gömdüğümüz amcamın eve döndüğünü görünce gözlerimize inanamadık, kızım az kalsın kalp krizi geçiriyordu
" diye konuştu.

Aigali Supygaliev'in sıklıkla ortadan kaybolduğunu belirten aile, kendisinden bir ay boyunca haber alamayınca polise başvurma kararı aldı.

Euronews'in haberine göre, aradan çok zaman geçmeden, Kazak polisi aynı bölgede tamamen yanmış bir ceset buldu. Yapılan adli incelemeler ve
DNA testi sonucunda cesedin yüzde 99,2 ihtimalle
aranan Aigali Supygaliev'e ait olduğu belirtildi.

Hiçbir şeyden haberi olmayan Supygaliev, dört ay önce komşu köyde bir pazarcının kendisine iş teklif ettiğini ve kimseye haber vermeden gittiğini açıkladı. Görevi bitince de, tekrar evine döndüğünü söyledi.

Aile polislere karşı öfkeli

Olay karşısında şaşkınlığını gizlemeyen aile, Supygaliev ölmemesine sevinse de, yaşadıkları şok ve hüzünden dolayı soruşturmayı yürüten polislere karşı öfkeli.

Cenaze töreni için tazminat davası açacak

Ayrıca aile, cenaze töreni ve mezar taşına yaptıkları masraf için tazminat davası açmayı düşündüklerini açıkladı.

Adli tıp uzmanı: DNA testindeki 0,8'lik ihtimali de unutmamak

Soruşturmayı yürüten polis ve yargıçlar olayla ilgili yorum yapmayı reddederken, DNA testini yapan adli tıp uzmanı, "Bana göre bulunan ceset yüzde 99.2 Supygaliev' aitti ama yüzde 0,8’lik ihmali de unutmamak lazım" diye konuştu.

Olan bitenler karşısında kasaba sakinlerinin aklında tek bir soru kaldı: Gömülen cesedin gerçek kimliği.

#Kazakistan
#Cenaze
5 yıl önce