|

Doğa tutkunlarının adresi "Yedigöller"

Kaçkar Dağlarının güney batısında Rize-Erzurum sınırında bulunan Yedigöller, doğa tutkunu ve fotoğraf sanatçılarının gözdesi haline geldi. Yedigöller bölgesine foto safari turu düzenleyen yerli ve yabancı turistler, göllerde soğuk havaya aldırış etmeden yüzüyor, fotoğraf çekiyor, yaylayı havadan multikopterle görüntülüyor.

Yeni Şafak
12:24 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:41 - 20/08/2016 Cumartesi
AA
Yedigöller muhteşem doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.
Yedigöller muhteşem doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

Kaçkar Dağları Milli Parkı'nın güneybatısında 3 bin 150 rakımda Rize-Erzurum sınırında yer alan Yedigöller, doğa tutkunu ve fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oldu.



Doğal ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra ender eko-sistemiyle Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) "dünyanın korunması öncelikli 100 bölgesinden biri" gösterilen milli park sınırları içerisindeki Yedigöller 2 bin 930-3 bin 200 rakımları arasında yer alıyor.



Kış aylarında kar kalınlığının 3 metreyi bulması nedeniyle göller bölgesine ulaşım sağlanamıyor ancak yazın doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor.



Rize kent merkezine 125 kilometre mesafede, Kaçkar Dağı silsilesinin güneybatı kesiminde kalan Verçenik Dağı bölgesindeki Yedigöller, Rize-Erzurum sınırının Çayırözü mevkisinde bulunuyor. Bölgeye belli bir noktaya kadar arazi araçları ile gidildikten sonra doğa tutkunları göller bölgesine yürüyerek ulaşıyor.



Kaçkar Dağlarının büyüleyici tepeleri arasında kendine özel bir yer edinen Yedigöller, havası, buz gibi suyu ile ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.



Doğa tutkunları bölgeye günübirlik ziyarette bulunabiliyor ya da kamp kurup geceyi çadırlarında geçirebiliyor. Bazı ziyaretçiler yanlarında getirdiği botlarla göllerde gezinti yapıyor, yüzüyor ve temiz havanın çıkarıyor.



Yaylaya fotoğraf tutkunlarınca da foto safari düzenleniyor. Gruplar halinde yaylaya gelen fotoğraf tutkunları, göller bölgesinin fotoğrafını çekerken, bazıları da multikopter ile bölgeyi havadan görüntülemeye çalışıyor.






"Hayatta cenneti görmek isteyenler bölgeye gelsin"


F-Rize Fotoğraf Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Ak, Yedigöller bölgesinin her tarafının doğal güzellikleri içerisinde barındırdığını söyledi.



Rize ile Erzurum sınırında bulunan Yedigöllerin son dönemde çok gündemde olduğunu ifade eden Ak, "Doğa severlerin önemli bir uğrak yeri. Fotoğraf çekmek ve güzel bir hafta sonu geçirmek için bizde bölgeye geliyoruz. Çektiğimiz fotoğraflarla da ülkemizi tanıtmaya çalışıyoruz." dedi.



Motorsikleti ile Kaçkar Dağlarını dolaşan Recep Kaya ise İngiltere'den arkadaşlarını bölgeye getirdiğini kaydederek, "Bölgede çadır kurduk, konakladık. Amacımız Rize'yi tanıtmak. Yaşadığı hayatta cennet görmek isteyenler bölgeye gelsin." diye konuştu.



Erkan Beyli de Aydın'dan geldiğini, Aydın'da 40 derece sıcaklık varken Kaçkarlarda 5 derece sıcaklık olduğunu, bunun yaşanılması gereken bir ortam olduğunu ifade etti.






#doğa tutkunu
#fotoğraf sanatçıları
#ilgi odağı
#Kaçkar Dağları Milli Parkı
#multikopter
#Yedigöller
8 yıl önce
default-profile-img