|

Doğalgaz bomba gibi patladı

İspanya'nın kuzeyindeki Palencia kentinde 5 katlı bir binada gaz sıkışmasından meydana gelen patlamada bina yerle bir oldu. Çöken binanın enkazı altında kalan iki kişi öldü.

Aa
00:00 - 2/05/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:19 - 2/05/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Doğalgaz bomba gibi patladı
Doğalgaz bomba gibi patladı

İspanya'nın kuzeyindeki Palencia kentinde 5 katlı bir binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü bildirildi. Yetkililer, şiddetli patlamada 16 kişinin de yaralandığını belirtti. Palencia Belediye Başkanı Heliodoro Gallego, patlamanın gaz sızıntısından meydana geldiğini tahmin ettiklerini söyledi. İspanya Ulusal Radyosu, patlamanın ardından binanın tamamen çöktüğünü, olay yerine gelen itfaiyeci ve kurtarma servisi görevlilerinin enkazda arama çalışmaları yaptıklarını duyurmuştu.


Görgü tanıkları çevre binaların bütün camlarının kırıldığı patlama sonucu çok sayıda kişinin çöken binanın enkazında kaldığını ancak kurtarma ekiplerinin zamanında müdahalesiyle ölü sayısının artmasının engellendiğini söylediler. İtfaiye müdürü de olayda hayatını kaybeden iki kişinin patlamanın ilk gerçekleştiği anda hayatını kaybettiğini düşündüklerini söyledi. Yetkiler olayda hayatını kaybedenlerin kimliklerinin henüz bilinmediğini söylediler.

17 yıl önce